välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar de viktigaste månens maria

Postad av : P-O Lennartsson

De Lunar maria är slätter bildas till stor del av basalt följd av vulkanutbrott. Maria är latin för "hav", så därför tidigt astronomer trodde att de faktiska hav. Den höga järnhalten i basalt återspeglar inte ljus bra och gör att Maria blir mörk. De omfattar ungefär 1 /6 av månens yta, oftast på nära sidan och är vanligtvis runda. Här är hur man identifierar de viktigaste Lunar Maria
1.
Använd "Man in the Moon" för att identifiera några av de största maria utan en karta. Dessa maria form de allmänna dragen i ett mänskligt ansikte på nära sidan. Denna funktion lätt kan se från jorden under en fullmåne.
2.
Hitta ögat på vänster sida. Detta är Mare Imbrium, även känd som havet av regn eller hav Rains.
3.
Titta på ögat på höger sida. Detta är Mare Serenitatis, havet av Serenity.
4.
Använd näsan som en referens. Detta är den Sinus Aestum och nedanför den där munnen bör är två mer välkända Maria. Den till vänster är Mare Cognitum, kända havet. Observera Mare Nubium, det hav av moln som den högra delen av munnen.
5.
Se en karta över månen använda dessa funktioner som referenspunkter. Du bör kunna hitta de flesta av de stora maria med blotta ögat under goda visningsförhållanden. Praktiskt taget alla av de uppräknade nära sidan Maria ska vara synliga genom ännu en låg effekt teleskop.

    
    Copyright © 2011 give2all.org