välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör svampmycelium

Postad av : Jan-Olof Stoor

Även om folk inte tänker två gånger om att växa sina egna grönsaker, är tanken på växande din egen ätbara svampar som just har börjat fastna. De höga kostnaderna för affären, gör gourmet svamp och positiva hälsoeffekter dem en utmärkt kandidat för gör-det-självare. Lyckligtvis, om du kan ansluta sig till ett fåtal stora principer, och förvärva exemplar av svamp du vill växa, kan du odla dina egna svampar. Det första steget i denna process är att skapa svampmycelium

Du behöver:.
Svamp prov.
Autoklav eller tryckkokare.
Petriskålar.
Burkar.
Stor pincett.
Grain.
Agarsubstratet.
HEPA filter (rekommenderas starkt).


1.
Förbered din arbetsyta. Ett litet skjul eller garderoben är det bästa alternativet. Desinficera området med minst en 10-procentig lut-till-vatten lösning. Se till att området kan bifogas antingen genom en dörr eller presenning, lägg sedan till HEPA filter luft RENARE.
2.
Sterilisera alla redskap som behövs för att spawn-produktionsprocessen. Sätt något du inte kan köpa sterila i påsar polypropen autoklav och sterilisera i autoklav i små serier. Ta inte med något till din arbetsyta tills den är steriliserad. Allt som används under processen måste vara sterila, omfattar detta du, rummet, luften och särskilt redskap och medium. Följ instruktionerna för din autoklav, sterilisering uppträder i allmänhet på över 200 grader F med ca 15 psi tryck i 45 minuter
3
Gör din leka. . . Placera en liten bit svamp på ett agarsubstrat i petriskålar, hålla den fuktig och under rätt temperatur för just svamp, mycelet kommer att växa ut och fyll skålen i cirka två veckor. Agarsubstrat är en geléartad substans tillverkad av tång celler som ofta används i laborationer.
4.
Överför mycel när den just har fyllt Petri med långa, friska delar. Låt inte mycelet växa för länge i petriskålar. Överför mycel av steriliseras spannmål i burkar. Låt den kolonisera i ca två till fyra veckor under rätt temperatur för vissa arter av svamp.
5.
Observera dina burkar. När de är fyllda med friska, vita trådar, du har uppnått säd leka. Svampar växer direkt ur burken av säd leka, eller så kan du använda den för att inympa mer spannmål. Om du upprepa processen, en burk med spannmål leka kan producera upp till tio mer.

Tips och varningar


  • Sprid leka runt andra, mer porösa medier som kompost eller halm för att få de mest svampodling per nypa leka. Mycelet i spawn brukar ta ungefär två till fyra veckor att gå igenom medium, då den är redo att frukter för svamp.
    
    Copyright © 2011 give2all.org