välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

en guide till astrofotografering

Postad av : Jonathan Nyberg

Fotografering är en kunnig och fantastisk hobby under vilken entusiaster kan se delar av solsystemet som de annars inte skulle kunna se. Även fotografering kan vara en dyr hobby, kommer de fotografier du tar vara olik alla tas på jorden, och du kan dra nytta sälja rättigheterna till unika och särskilt slående bilder

Fakta

Den väsentliga verktyg som du behöver är en digitalkamera och ett teleskop. Med dessa enkla verktyg du kan ta bilder av månen. Men att fotografera andra aspekter av himlen på natten behöver du mer avancerade tekniker och verktyg, inklusive mer kraftfulla teleskop, en kamera med justerbar bländare och vitbalans, ett stativ och den teknik som krävs för att särskilt fokusera på föremål på sådana ett långt intervall.

Film vs Digital

Frågan om att använda en digitalkamera eller en traditionell kamera är till stor del upp till fotografens önskemål. Emellertid har en högkvalitativ digital kamera typiskt högre upplösning och kan fånga nyanser och detaljer av natthimlen bättre och tydligare än film. Dessutom digitala bilder är billigare att ta, kan ses omedelbart och inte behöver utvecklas innan det används. Men enligt Astropix. com, är en fördel med att använda film via digital för brett fält skott, eftersom det gäller en konventionell kamera är vidare än i en digital kamera.

Programvara

Programvara kan inte bara öka och skapa bättre resultat för en astrophotographer, men också ta ut det tråkiga aspekterna av inrättandet av skott. Till exempel kan programvara kalibrera inställningen på kameran automatiskt att få den bästa skott. Längre, eftersom fotografering tar vanligtvis lång exponeringstid eller en lång serie (vanligen flera timmar) av snabba skott, kan programvaran ta bilder för fotografen och se till att de är korrekt tidsinställda med jämna mellanrum. Denna programvara kallas autoguiding programvara och kan köpas överallt där fotografering utrustning är såld.

Teleskop

Eftersom kamerorna inte har tillräckligt med zoom för att fånga mycket på natthimlen, är ett teleskop ett viktigt verktyg att använda i astrofotografering. När du väljer rätt teleskop för fotografering, beakta flera olika faktorer. Teleskop sortiment avsevärt i pris, och blivande astrophotographers bör föregripa utgifterna ca $ 250 för en nybörjare teleskop. Med dessa teleskop kommer du att kunna se månen bra och några av de närliggande planeter, men inte längre strukturer i galaxen. Det är bättre att vänta tills du är skicklig i konsten att astrofotografering och har tillräcklig kunskap om stjärnbilder och händelser i galaxen innan du investerar mer i teleskop.

Light

Justering av ljus tagits in i kameran är en viktig färdighet i fotografering. Eftersom delar av himlen är så långt borta, tar det tid för ljuset av bilden att nå kameran. För att kunna fånga dessa bilder måste bländare och slutartid justeras på kameran för att ta i maximalt ljus. Ofta slutaren måste vara öppen för några minuter till flera timmar för att fånga den mängd ljus som krävs. Ytterligare bländaren måste också anpassas så att hålet som tar in ljus är öppen för en större inställning. När kameran är inställd för att fånga ljus för fotografering, borde det ske på ett stativ, eftersom varje rörelse i kameran på den punkten har potential att sudda och förstöra bilden.

    
    Copyright © 2011 give2all.org