välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan se jupiter under september

Postad av : Charlotte Wannberg

Wow! Jupiter är för närvarande ute och mycket ljusa. Missa inte det! Det är lätt att se, här är hur

Du behöver:.
Bra väder
Kikare.
Telescope.
Lång zoom kamera.
Dina ögon.


1.
First off, kan himlakroppar rangordnas ljusstyrka med något som kallas skenbar magnitud. Negativa tal är ljusare, och positiva är dimmer. Det finns en mycket bra Wikipedia-artikel på det om du vill veta mer.

Anywho, just nu Jupiter är mycket ljus. Igår kväll var det -2. 7 omfattning, men dess maximala ljusstyrkan är -2,9, så dess ungefär lika ljust som det kan vara.
2.
Hitta Jupiter. Detta är verkligen lätt för närvarande. På en klar kväll. Huvud utanför mellan och 22:00 midnatt eller senare

finner då månen (som är nästan full tror jag). Någonstans i närheten av månen kommer att vara ett mycket ljust föremål som ser ut som en mycket mycket ljusstark stjärna. Detta är faktiskt Jupiter.
3.
Med kikare eller ett teleskop du kanske faktiskt kunna se molnet banden som ger Jupiter sin distinkta utseende. Märk väl, kommer det att vara liten, men du bör kunna se det. Om du kan vila dina binoc s mot något fast att hålla dem stadiga.

Vare sig det är med blotta ögat, kikare eller ett teleskop, är Jupiter en syn att se! Njut av himlen.

För mer exakt information, och om du är sky-diagram kunniga, kolla http://www. heavens-above. com där du kan mata in din position på ort, latitud och longitud, eller hitta den på en karta. Du kan hitta en hel-sky-diagram som kommer att berätta där allt är just Jupiter och månen.

Observera också att Mars är så bra, det är ganska svag och du kommer att behöva någon form av visning enheten för att se det, men det stiger runt 01:00 om du bor i nordvästra USA.

Lycka till!

tips och varningar


  • Block ut så mycket ljus som möjligt, stänga av veranda lampor, använd inte ficklampor Låt dina ögon vänja sig vid mörkret.
  • använda stativ eller teleskop på en mount blir enklast.
  • Se upp för myggor, var jag ute knäppa bilder av månen sista natt och fick alla utom uppäten levande.
    
    Copyright ©2011