välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad blommor gör bina ut?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Om du har bestämt dig för att plantera en trädgård, lockar bin kan vara en del av din plan. Eftersom bin hjälp trädgårdar trivs med pollinering, kan de bli en intrikat del av din rabatt. För att locka bin och växa en hälsosam och produktiv ekosystem, att välja rätt växter och blommor är ett måste

Bin och blommor

Bin attraheras av blomma nektar och pollen. Pollen är en källa till direkt livsmedel och energi för bin, och nektar används för att göra honung, som sparas i Facebook för mat också. Bin "relation med stocklöpare ytterligare, eftersom bin är den enda mottagaren. Blommor har också nytta bin genom pollinering. Bina landar på olika blommor, plocka upp pollen med sina elektrostatiska päls och överföra en blomma pollen till en annan blomma, så befruktningen av blommorna. Detta i sin tur hjälper blommor fortsatt stark och reproduktiv. Det hjälper också diversifiera blommorna att hålla gener stark.

Variety och mångfald

Ett bi är som en människa i det avseendet att den gillar en mängd olika livsmedel som till fest. Blommorna gynnas av en varierad trädgård ju mer olika pollen sprids runt, desto bättre. De olika pollen kommer att locka bin, och om det finns mer än en typ av attraktiva blommor, desto mer lockade biet kommer till området. Växter med blommor i olika former bidrar också locka fler bin på grund av formerna för bina själva.

Även grupper av växter är alltid bättre än en planta. Bin kommer troligen att gå där det finns mycket att livnära sig på, så en anläggning med ett fåtal blommor är inte lika attraktiva för flera anläggningar med många, många blommor.

Native kontra icke-inhemska växter

Bin resor, men de flesta bin hittar du är hemma i ditt område, vilket innebär att de används till specifika blommor och pollen som också är gemensamma för ditt område. Även icke-inhemska växter blandas under en trädgård kommer inte att skada, är en rad inhemska växter bästa för att locka inhemska bin. Det kommer också att bidra till att sprida pollen till andras trädgårdar och vilda sorter av inhemska blommor som trivs i klimatet i området.

Blommor och örter

Även om många blommor och örten växter lockar till sig bin, singlar Gardens Ablaze ut några anmärkningsvärda arter.

Bland 18 örter som nämns av trädgårdar Ablaze är basilika, kattmynta, dill, blåklint, echinacea, fänkål, nattljus, gullris, isop, lavendel, vallmo, persilja, timjan och salvia.

blomsterfrön gynnas av bin inkludera kandidatexamen knapp, fjärilsbuske, fingerborgsblomma, Dames raket, gullris, hortensia, heliotrop, Lantana, Mexican Hat, riddarsporre och zinnia.

Många av de växter och blommor som bin dras till kommer också att locka en mängd användbara djur, såsom kolibrier och fjärilar, som också kommer att pollinera.

Andra faktorer

Även med rätt växter, en mängd blommor och flera blombuketter, kan andra faktorer spelar in med att locka bin eller inte. Marktäckning, som har blivit populär genom åren, är något som avskräcker bin från in i en trädgård. Det finns många bin som häckar i marken, och de föredrar vanlig smuts. Bekämpningsmedel kommer inte att bin, eftersom det är ett gift. När blommorna är placerade kan också vara ett problem. Sunny platser är oftast bäst, så en riklig blomsterträdgård inte kan locka bin om den är skuggad hela dagen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org