välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur att neutralisera en permanent magnet

Postad av : P-O Lennartsson

Permanentmagneter skapas från ferromagnetiska ämnen. Ett ämne är ferromagnetiskt, om den har magnetiseringen utanför förekomsten av en extern magnetfält. De vanligaste typerna av ferromagnetiska ämnen är järn, nickel och kobolt. Om magnetiserade, dessa ämnen blir ferromagnets, permanentmagneter kunna lagra magnetiska egenskaper. Permanentmagneter kan neutraliseras genom att höja temperaturen på magneten ovanför Curie punkten av ämnet magneten är gjord av. Den Curie punkten är den temperatur punkt efter vilken ett ferromagnetiskt material blir paramagnetiska. Paramagnets är bara magnetiska i närvaro av ett yttre magnetfält

Du behöver:.
Permanent magnet
. Järnhand.
Betongplatta eller flat sten åtminstone 14-av-10-inches.
2 betong tegel.
Propan blåslampa.


1.
Stand Your rundjärn vertikalt på betong eller en platta sten. Fäst stången till detta provisoriska bas genom att placera betong tegel på två motsatta sidor av stången, sandwiching staven i ett stabilt vertikalt läge. Se till att stången sitter stadigt upprätt. Om en måttlig touch eller springa kommer välta den, är det inte säkert.
2.
Bifoga din permanent magnet till järnhand. Eftersom metallen på permanentmagnet är fortfarande magnetiserad, att allt du behöver göra för att fästa magneten är att den i kontakt med järnstång och magnetiska krafter kommer att hålla det på plats.
3.

Använd ficklampan propan slag för att värma upp permanent magnet. Hur länge du behöver värma upp magneten beror på dess storlek och vilken typ av metall. Den Curie punkt temperatur av järn är 1. 043 Kelvin (770 C). Den Curie punkt temperatur av nickel är 627 Kelvin (358 C). Curie punkt temperatur kobolt är 1. 388 Kelvin (1. 131 C).
4.
Hålla värmen på permanent magnet tills den faller från järnstången. Det kommer att falla från järn-stången när temperaturen för den metall som gör upp permanentmagnet når sin Curie punkten.

Tips och varningar


  • Det är också möjligt att neutralisera en något svag permanentmagnet genom att banka in det eller upprepade gånger släppa den. Detta skärande åtgärd kommer virrvarr sammanhållen beställning inom magneten och ytterligare försvaga och så småningom helt avmagnetisera magneten.
  • Om du vill köpa ett stativ och bas snarare än att skapa ett provisoriskt stativ och bas för att hålla din magnet Använd fysik Learning Laboratories länken i avsnittet Resurser.
    
    Copyright © 2011 give2all.org