välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur man monterar rådjur horn till en plakett

Postad av : Jan-Olof Stoor

Rådjursjakt är en sport uppskattas av många människor runt om i landet. Spänningen i jakten och en seger för att fånga en vacker slant att göra bestående minnen. Massor av idrottsmän stolta över att ha ett rack med horn hängande på sin vägg och njuta berätta historier som går längs med den. Du kan ha horn monterat professionellt, men att lära sig att göra det själv är en stor hobby

Du behöver:.
Trä plack
. Saw (pussel).
Sandpapper.
Bets.
Trä lack.
Pensel.
Deer hud.
Nubb.
Skruvar.
Borra.

Design plack


1.
Skapa en design för ditt plack. Det bör vara något visuellt tilltalande, men ändå enkel nog att inte förringa skönheten i horn. Detta kan göras för hand eller i en grafik-redigering datorprogram. En lämplig storlek är ungefär 8 av 10 inches, eftersom den kan skrivas ut på en vanlig ark papper dator.
2.
Håll design symmetrisk. Du kan designa en sida av plack och sedan kopiera den och återspeglar det på den andra sidan för att hålla allt exakt. En populär form är oval med några dekorativa poäng i toppen som efterliknar rådjur huvud.
3.
Skriv ut din design på papper. Klipp ut mönstret, som kommer att användas som en schablon.

Cutting plack


1.
Överför din design på en träbit. Besök din lokala virke gården för att se en mängd olika träslag. Veden bör vara ca 3 /4 tum tjock. Kom ihåg att du kan fläcka den senare för att få önskad färg som du vill.
2.
Använd dina sticksåg, skära utformning ur skogen.
3.
Slipa kanter eller använda en router för att få en dekorativ kant. Kanterna skall vara smidig. Om du har den träbearbetande färdigheter för att skapa en, en avfasade kanter ser väldigt bra ut.

Färdigställ Plaque


1.
Använd en ren trasa, applicera ett skikt bets i önskad färg. Gnid in väl och se till att färgen är jämn. Låt fläcken torka enligt anvisningarna för torktiden.
2.
När fläcken är helt torr, lack plaketten med polyuretan. Använd en pensel för att bestryka det jämnt, sedan låta dem torka under rekommenderad tid.
3.
När lacken är torr, använd sandpapper för att släta eventuella återstående ojämnheter. Applicera sedan ytterligare ett lager lack om så önskas.

Montering av Antlers


1.
Hjälp av en borrmaskin, försiktigt borra två hål i den tjockaste delen av skallen plattan .
2.
Placera hornen på den sten där du vill ha dem. Rada upp dem en halv till en tredjedel av vägen ner från toppen av plack. Markera med en penna var hålen kommer att behöva vara på plack.
3.
Klipp ut tillräckligt rådjur huden för att täcka skallen skylten på rådjur, med tillräckligt extra runt kanterna för att fällas under. Skär hål från rådjur huden där hornen kommer att gå igenom. Se till att du noggrant mäta avståndet mellan hornen.
4.
Säkra rådjur huden över skallen plattan och sträcka ut det så att det är smidigt. Tuck kanterna under skallen plattan och fäst ordentligt med nubb.
5.
Match hornen tillbaka upp med var du märkt hålen på plack. Använd två långa skruvar för att fästa hornen på plaketten.

Tips och varningar


  • Du kan köpa färdigskurna och slipat plack i de flesta affärer hantverk utbudet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org