välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur är gas från olja?

Postad av : Jonathan Nyberg

Basice

Råolja är den produkt som borras och tog upp ur marken. Det innehåller många egenskaper som är användbara som varierande bränslen. Det är inte att bensinen är skapad ur råolja, men att det är en del av makeupen av råolja. Det enda knep är att utvinna det och skilja det från resten av fastigheterna. Processen att göra detta är samtalet destillation.

Process

destillering sker genom en process av uppvärmning av råolja genom kokning. Olika egenskaper i oljan, koka vid olika temperaturer. När det kokande börjar oljan förångas och stiger. Eftersom det finns olika kokpunkter för innehållet, de gaser också kondensera vid olika temperaturer. De bränslen är tagna när de kondenseras tillbaka till flytande form och sprids mer bearbetning och rening.

Container

destillering behållare för olja kallas en destillationskolonn eller torn. Det är inrättat som en lång container med fällor eller brickor på olika nivåer inuti. En panna är under som värmer innehållet i kolumnen. När oljan stiger som en gas, kyls ner så det får bort från värmekällan. Eftersom gaser kondenseras vid olika temperaturer, är de kyla till strax under deras individuella kokpunkter. Varje gas kyls på en annan nivå i kammaren och hamnar i facken på den nivån. Bensin kommer att landa i en av dessa magasin och kommer att överföras ur kammaren i slangen. Det är sannolikt att destilleras igen för att försäkra att alla andra egenskaper är separerade. Bensinen kommer då att ytterligare förfinas och tillsatser kommer att blandas i så att den passar för fordon konsumtion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org