välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man hittar specifika vikt

Postad av : Jan-Olof Stoor

Används främst inom teknik discipliner, är densitetstal en kartografisk mått på täthet. Rent vatten vara det som har en specifik vikt av 1. Allt med en densitet mindre än 1 kommer att flyta i vatten, om specifika vikt är större än 1, kommer objektet sjunker. Du kan hitta den specifika vikten för många ämnen genom att titta upp dem på Internet eller i en referenshandbok. Ett verktyg som kallas en hydrometer kan mäta specifika vikt vätskor med flytkraft. Om ämnet är okänd, kan du följa en allmän metod för att bestämma densitet i gram per kubikcentimeter.

Du behöver:
Två exakt bägare
. Sand eller bordssalt.
Exakt balans.
Exakt härskare.


1.
Ta ett prov av ämnet. Eftersom densitet är en naturlig mängd, är mängden oviktigt. Välj ett belopp som är lätt att hantera och mäta.
2.
Hitta provets vikt på en noggrann skala i gram. Om det är ett pulver eller vätska, måste du noll vågen med tom behållare först. Tillsätt sedan provet och hitta sin vikt.
3.
avgöra om ämnet är ett flytande eller fast. Om det är en vätska, helt enkelt mäta volymen i en bägare, gå sedan till Steg 9.
4.
Bestäm om fast har en enkel geometri. Om den gör det, mäta dess dimensioner med en linjal, beräkna volymen i kubik centimeter och gå till steg 9.
5.
Hitta volymen av varje form, enkla eller komplexa, genom förflyttning . Placera de två bägarna sida vid sida och sätta upp provet i en bägare.
6.
Mät ut tillräckligt sand för att täcka provet i den andra bägaren. Se till att sanden är nivån. Skriv ner volymen av sand som anges på bägaren.
7.
Häll sanden i första bägaren, nivå det och läsa dess volym, igen med kubikcentimeter eller milliliter.

8.
Subtrahera den ursprungliga volymen av sand från den nivå i den andra bägaren. Detta är volymen på prov.
9.
Beräkna densiteten genom att dividera gram i vikt genom att volymen i kubikcentimeter. Detta ger dig också specifik vikt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org