välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är en kontur karta skapat?

Postad av : Magnus Ekblad

Förberedelser

Skapa kontur kartor är en lång och intensiv process. . Det kan ta uppåt på fem år från start till mål. Det första steget i processen är att få flygbilder över området som ska kartläggas. Flygplanet flyger från norr till söder på strikt fördefinierad kurs. Den inbyggda kameror tar bilder av området från olika vinklar för att säkerställa att topografin kan kartläggas i tre dimensioner. Efter de fotografier är tagna, måste fältundersökningar göras för att inrätta kontrollpunkter (särdrag topografi eller konstgjorda objekt) och att notera relevanta punkter som kan ha varit dolda från flygbilder. De inspektörer använda denna möjlighet att upprätta särskilda förhöjningar av kontrollpunkterna. Det sista förberedelse steget är en kontrollprocess funktioner som är av tvivelaktig karaktär. Det kan handla om detaljer om vägarna är offentliga eller privata, om bäckar flödet året runt och rätta namn på funktioner.

Utveckla kartan

Efter förberedelsefasen skall en fysisk förslag konturen kartan skapas. Det första utkastet av kartan görs med hjälp av en apparat som kallas stereoskopisk projektor som visar en operatör en 3-D återgivning genom överlappande flygfoton som togs i området. Enheten ger operatören möjlighet att dra höjdkurvor på den projicerade bilden som automatiskt överförs på papper med en penna kopplad till projektionssystem. Efter spårning och överföring av processen är klar, är en karta i svart bläck detaljer höjdkurvor och andra relevanta funktioner i produkten. Denna karta används för att skapa dubbla kartor på plastskivor som har behandlats med scribecoat (en avtagbar beläggning). Gravörer sedan används för att skära bort scribecoat över specifika egenskaper (floder, vägar och höjdkurvor) på plastskivor, som alla kommer att vara en annan färg. En sista blad skapas för att i detalj redogöra för typografiska (skrivna bokstäver och siffror) funktioner som kommer att visas på kartan.

Färdig Map

De sista stegen i konturen kartan skapande processen är redigering och utskrift. Alla blad ses flera gånger och korrigerat för fel och motsägelser. När arken alla har redigerats tillfredsställelse, skriver preliminära färg är gjorda av arken för att återspegla en tillnärmning av den färdiga produkten. Dessa utskrifter är också föremål för översyn och revidering. Efter färgutskrifter har gått uppbåda, är de blad används för att skapa tryck på skyltar (en per ark /färg). Använda en litografitryck process är de plattor som används enskilt eller i sekvens (beroende på pressen som används) att tillämpa de särskilda färger till pappret.

    
    Copyright © 2011 give2all.org