välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du skapar ånga

Postad av : Charlotte Wannberg

Steam har ett antal användbara program i den moderna världen. Ånga kan användas för att laga mat, värme ett hem och även att ge ström till en elektrisk anordning. Steam är en ren energikälla som producerar endast vatten som en biprodukt. Ånga är också otroligt lätt att göra. Allt du behöver är några grundläggande element och man kan generera så mycket ånga som du någonsin kommer att behöva

Du behöver:. .
Värm sourceWaterHeat resistent behållare

Hur för att generera ånga


1.
reda på hur mycket ånga du behöver för att generera. Detta kommer att avgöra storlek och skala av det material som du behöver samla in. Till exempel, om du bara behöver för att generera ånga för ett forskningsprojekt som eller för matlagning, då stovetop leveranserna är tillräckliga. Om du behöver tillräckligt med ånga för att driva och motor eller värme till ett hem, dock måste du skaffa stora pannor för att hålla vatten.
2.
Antända en värmekälla. Värme är ett kritiskt element eftersom du inte kan generera ånga utan den. Alla bränder har potential att fungera som värmekälla för att göra ånga. Propan och naturliga lågor gas är den mest effektiva metoden för att skapa värme för ångalstring processen.
3.
Placera en behållare direkt på värmekällan. Metallbehållare fungerar bäst eftersom de kan göra en stor mängd värme till vatten inne. Storleken på fartyget bör vara anpassad till den mängd ånga som du försöker skapa.
4.
Fyll behållaren med vatten. Uppvärmt vatten är källan till ånga, så det är därför omöjligt att generera ånga utan den. När vattnet i behållaren och ligger direkt på värmekällan, är du redo att göra ånga.
5.
Ta med vatten till en koka. När vattnet kokar, är det kondenseras till super uppvärmd vattenånga. Detta är ånga. Koka vattnet är mycket en fråga för att vänta på vatten att värma upp, men det finns sätt att skynda på processen upp. För att upp värmekällan att överföra mer värme till behållaren. Du kan också täcka behållaren för att hålla värmen i och hindra den från att fly genom toppen. När vattnet kokar, har du ett överflöd av ånga.

Tips och varningar


  • ånga du genererar kan fångas, kanaliseras och riktas att fungera som en energikälla för ett antal syften. Kanalisera ånga genom ett nätverk av rör till varma golv är bara en av hundra möjliga användningsområden för ånga du genererar.
    
    Copyright ©2011