välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om nonjoniska ytaktiva ämnen i kylmedel till metallbearbetning

Postad av : Charlotte Wannberg

Metallbearbetning är konsten att arbeta med metaller för att skapa olika artiklar. Metallbearbetning har praktiserats av människor sedan före historisk tid. Under årens lopp har denna konst sett många förändringar. Smycken är förmodligen den mest raffinerade formen av metallbearbetning som människan känner till, och det är fortfarande den populäraste formen av metallbearbetning. Processen med att arbeta med metaller är komplex och innefattar många steg, varav en är kyla metallen efter att den har uppvärmd för extrema temperaturer

Du behöver:.
Anständig syn.
en plats där både Turkiet gamar och örnar kan upptäckas (tillsammans vattenvägar i större delen av USA).
vänner att imponera med din nya kunskap (valfritt, men lägger till den roliga)

Process

Metallbearbetning är i princip ske i tre delar:. formning, skärning och sammanfogning. För det första är rå metall gjuten i olika former genom att antingen slå den med verktyg eller värma. Då metallen är skurna i en bestämd form. Det sista steget innebär att ansluta alla delar för att göra ett enda stycke, generellt sett gjort genom svetsning och lödning.

Nya Tekniker

Metallbearbetning tekniker har utvecklats under åren och har blivit ganska sofistikerade. Många processer har lagts till för att metallbearbetningsprodukter starkare och mer hållbara. En sådan avancerad process använder kylvätska med nonjoniska tensider.

Definition

Metallbearbetning kylmedel är en blandning av komplicerade oljor som blandas med vatten. Detta kylvätska är mest vatten med en koncentrerad ytaktivt blandad i den. Nonjoniska tensider är elektriskt neutral, och låta kylmedel som används för metallbearbetning för att effektivt och snabbt kyla extremt varma metaller, så att slutresultatet är bättre verktyg som håller längre.

Funktioner

Tensider är ämnen som, när utspätt i vatten, en lösning som kan ta bort föroreningar från en viss yta. Nonjoniska tensider som används som kylmedel till metallbearbetning göra skildes inte i vatten som joniska ytaktiva göra, eftersom per definition nonjoniska tensider är elektriskt neutral (eller brist joner som är elektriskt laddade partiklar). Detta skapar en lösning som är betydligt smidigare och enklare att använda.

Fördelar

Dessa kylmedel är mycket fördelaktigt för metallbearbetning, eftersom de rent metallytan mycket effektivt utan att lämna några rester på ytan. Lösningen fungerar som en stor kylmedel som den har egenskaper för att sänka temperaturen på en viss yta i stor utsträckning, vilket är avgörande i metallindustrin processen. Till exempel, om temperaturen på nästan smält metall inte tas ner snabbt kan metallen varp och bli ruinerad.

    Previous:nothing
    Next:effekten av den globala uppvärmningen
    
    Copyright © 2011 give2all.org