välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekten av den globala uppvärmningen

Postad av : Stefan Svensson

Enligt fd vice presidenten Al Gore, är den globala uppvärmningen "den farligaste kris vi någonsin inför, med råge. " Som mer forskning om den globala uppvärmningen sker, får vi en tydligare bild av allvarliga effekter, orsaker och möjliga lösningar till den globala uppvärmningen

Identification

Termen global uppvärmning hänvisar till en ökning av jordens atmosfäriska temperatur. Medan en del forskning tyder på att förändringen i temperaturen kan vara ett naturligt fenomen, många forskare tror att förändringen beror på effekterna människor har haft på planeten. Jordens temperatur har ökat med cirka en grad Fahrenheit under det senaste århundradet. Om denna genomsnittliga ökningen av temperaturen fortsätter, kommer det att resultera i klimatförändringar som kraftigt kan påverka livet på jorden.

Orsaker

Mycket av jordens temperaturökning beror på ansamling av växthusgaser, som koldioxid , i atmosfären. Dessa ackumulerade gaser fälla värme, hindrar det från att komma ut i rymden, och orsakar den totala atmosfäriska temperaturen på jorden att stiga.

Växthusgaser förekommer naturligt, men forskare tror att majoriteten av överskjutande växthusgaser i atmosfären på grund av användningen av fossila bränslen i bilar och koleldade kraftverk, och användningen av olja och naturgas för uppvärmning. Dessutom spelar avskogning en roll utöver växthusgaser produktionen.

Effekter

Ytterligare ökning av atmosfärens temperatur kommer oundvikligen att resultera i ett antal extrema väder fenomen. Forskare räknar med en ökning av frekvensen och styrkan av orkaner som temperaturen i haven stiger, samt en ökning av torka och värmeböljor i vissa delar av jorden. Som polarisarna smälter, kan havsnivån stiga uppskattningsvis 230 meter, och upproret av färskt vatten i salt vatten i havet kan förändra havsströmmar.

Effekter på människor och djur

Även om både människor och djur kommer att drabbas av de extrema väder beror på den globala uppvärmningen, kan de drabbas av en mängd andra konsekvenser på grund av den ökade temperaturen. Dessa inkluderar en ökning av spridningen av vektorburna sjukdomar, ekonomiska konsekvenser till följd av extrema väderförhållanden, och en ökad risk för utrotning av djur vars naturliga livsmiljöer kommer att drastiskt förändras.

Minskning

lära sig olika sätt att minska din användningen av fossila bränslen som bensin, olja, naturgas och kol och göra dessa sätt stadigvarande del av din vardag är det bästa sättet för en individ att minska den globala uppvärmningen.

Några av de mest effektiva vanor för att införliva hör att göra återvinningen en regelbunden del av ditt liv, gör ett försök att köra mindre, använda mindre varmvatten och el, och köpa energieffektiva produkter.

    Previous:nothing
    Next:Hur hittar en ren mat?
    
    Copyright © 2011 give2all.org