välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar av fossila bränslen

Postad av : Valon Istrefi

Dagens livsstil kräver en stor mängd energi för att möta vår service och transportbehov. Den teknik som används för att tillhandahålla dessa energikällor är stora och mångskiftande. Fördelarna med att använda fossila bränslen som vår främsta energikälla är bekvämligheten och tillgänglighet, men de negativa effekterna innebär en svår dilemma

Identification

Fossila bränslen är tillverkade av fossila rester av växter och djur som levde för över 200 miljoner år sedan. Ligger långt under jordens yta, har dessa fortfarande ruttet till den punkt där endast deras grundläggande elementär material kvar. Kol, väte och kväve är de grundläggande delarna i de bränslen vi använder till makten elektriska anläggningar, bostäder värme och bilar bränsle. Vad som gör dessa material så lämpliga som bränsle källor är den energi de producerar vid förbränning. Detta kallas förbränningsprocessen. Genom det, är de kemiska energi som finns inne i dessa ämnen ut.

Funktion

Borrning och metoder som förbättrar används i processen att konvertera fossila material till användbara energikällor. Den kol, väte och kväve som finns inuti dessa material hålls ihop av kolväten obligationer. Innan energi kan nås, kolväten måste särskiljas. Detta kallas fraktionerad destillation. Det är en förångning process som arbetar för att skilja de olika element som finns inuti fossila material. När uppdateringen är klar, förbränningsprocessen kan börja. Förbränningsprocessen använder värme-och syre att bryta ner kolväte obligationer. När bruten, den värmeenergi som finns inuti dem släpps.

Typer

Fördelarna med att använda fossila bränslen kan ses i flera syften applikationer som finns inom vår vardag. Bensin, diesel och flygbränsle kommer till användning av specialiserade förbränningsmotorer som utformats speciellt för bränsleförbrukningen. En annan användning av den värmeenergi som alstras av fossila bränslen för att driva våra elektriska anläggningar. Eftersom dessa bränslen kan producera enorma mängder värme, kan denna värme användas för att leda elektricitet. Hur detta fungerar är, desto mer värme som är gäller för elektroner, desto mer energi de bedriver. Fossila bränslen förbränns för att ge värme för denna process.

Naturgas är ännu en annan energikälla som fossila bränslen. Naturgas är gjord av metan, som är en av kolvätet-typer som finns i fossila material. Det är den renaste, den rikligaste källan till allt. Naturgas används bostadsuppvärmning, elkraft, fordonsbränsle, pipeline bränsle, och industriell verksamhet.

Effekter

kolkraftverk står för 60 procent av våra nationella energibehov. Som ett fossilt material, är kol en sedimentär bergart bildas som kan användas, liksom, i förbränningsprocessen. Kraftverk omvandla värmen från denna förbränningsprocess till mekanisk energi med hjälp av stora mängder värme för att omvandla vatten till ånga. Ångturbiner arbetar sedan som ombud värmeöverföring som ger elektroner med den energi som behövs för att producera el. Ren kolteknik är en ny process som utvecklas för att minska de höga utsläppen av koldioxid bildas när kol bränns. Som kol består av kol, väte, svavel och andra element, ser denna teknik för att eliminera skadliga element som svavel, från förbränningsprocessen.

Varning

Fördelarna med att använda fossila bränslen för att tillgodose våra energibehov, är många-dock innebär en överdriven användning allvarliga faror för vår miljö och vår allmänna hälsa. Koldioxidutsläppen är biprodukter som är resultatet av förbränning av kol, olja och natur gasformiga bränslen. Dessa utsläpp är uppbyggda av små partiklar, som innehåller toxiner, metaller och föroreningar. Storleken på dessa partiklar är det som gör dem till en fara. De är lätta att inandas, vilket innebär att en persons lungor och blodomlopp är föremål för deras effekter. Ökningen i allergier och andningsbesvär är tillskrivits förekomsten av dessa i luften. Effekter hade för miljön omfattar en ökning av växthusgaser som ger upphov till den globala uppvärmningen. Statistik från Världshälsoorganisationen rapport så många som en miljon dödsfall har inträffat som en följd av den globala uppvärmningen sedan år 2000.

    
    Copyright © 2011 give2all.org