välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

fördelar och nackdelar med vindkraft

Postad av : Ulf Friberg

På grund av dess många fördelar vindkraft är den snabbast växande energikällan i världen. Det finns nackdelar med vindkraft också. Pågående forskning försöker ta itu med utmaningarna att ökad användning av vindkraft. Sammantaget har vindkraft en enorm potential som en del av energin portföljen nödvändigt att föreskriva behov av energi den amerikanska <. h2> naturliga fördelar Vindkraft är förnybar (hållbar), vilket innebär att det aldrig tar slut. Eftersom vissa platser är blåsigare än andra noggrann placering av vindkraftverk kommer att hjälpa till att ge energipotential från vind och även minimera de negativa effekterna. Vindkraftverk kan sättas upp på landsbygden för att betjäna kunder som kan vara svåra att tjäna via traditionella metoder (som är anslutna till stamnätet).

Vindkraft är ren, vilket betyder att den inte producerar växthusgaser som fossila bränslen. Ju mer av denna typ energi som produceras i mindre beroende vi är av kraftverk för fossila bränslen. Inte bara är vindkraft rent, men det kommer att ersätta oren energiproduktion genom att göra kraftverk för fossila bränslen mindre nödvändigt.

Wind är en fri resurs. Vindkraft är gratis när du installera den utrustning och betala de initiala kostnaderna. I det långa loppet vindkraft bör vara mycket kostnadsmässigt konkurrenskraftiga och effektiva. Att producera vindkraft är också lite underhåll. Den typiska vindkraftverket kräver underhåll endast två gånger per år, medan fossila bränslen kräver kontinuerligt underhåll.

Ekonomiska fördelar

Den ökningen av vindkraft skapar nya arbetstillfällen. Vindkraftverken måste tillverkas och inrättas och upprätthållas. Dessutom producerade energin kan användas för att driva företag, som kan skapa arbetstillfällen.

Vindkraft kan samexistera med andra aktiviteter på samma mark, till exempel jordbruk eller betande kor och får. Detta är en stor ekonomisk fördel att markägaren.

Naturgivna nackdelar

Wind är intermittent och inte alltid förverkligas då det krävs el, så vindkraft är inte en helt tillförlitlig energikälla. Men en kombination av sol, vattenkraft och vindkraft kan ge en helt tillförlitlig tillförsel av förnybar energi.

Bra vind webbplatser är ofta långt ifrån där elektricitet behövs. Bygga den infrastruktur att bära el långa sträckor är dyrt.

Ekonomiska nackdelar

Den högre initiala investeringar än fossila bränslen generatorer gör det svårt att konkurrera på en kostnadsbas åtminstone på kort sikt.

Vindkraft produktion kan behöva konkurrera med andra användningsområden för marken, som kan ses som högre värde användning.

stora vindkraftsanläggningar krävs för att tjäna hela samhällen med el. Den största enskilda turbinen som finns idag kan endast ge tillräckligt med el för 475 homeswhen körs med full kapacitet. Tänk så många skulle behövas för en stad med 100. 000 personer, cirka 60 bara för bostäder, om du siffran 25. 000 bostäder.

Fördelar vs nackdelar

Enligt Wind Energy Association, om vindkraft ökade och 20 procent av all energianvändning år 2030 skulle det: kraftigt minska utsläppen av växthusgaser, bevara 4. 000 miljarder liter vatten, minska priserna på naturgas med 12 procent eller $ 130. 000. 000. 000, expandera tillverkningen av minst 30. 000 arbetstillfällen, generera lokala intäkter genom leasingavgifter markägare och skatteintäkter till kommunerna. "Från 2007 -. 2030 totala ekonomiska aktiviteten skulle överstiga $ 1000000000000 eller $ 440 miljarder i nuvärde"

vindparker har relativt liten påverkan på miljön jämfört med kraftverk för fossila bränslen. Men de har genererat oro över ljud som alstras av rotorbladen, som visuell påverkan på natur och fåglar som har avlivats genom att flyga in i rotorerna. Denna oro kan largley mildras genom teknik och genom att korrekt placera vindkraftsparker.

    
    Copyright © 2011 give2all.org