välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

holografiska metoder

Postad av : Jan-Olof Stoor

Ett hologram är en fotografisk återgivning av interferensmönstret skapats av två laserstrålar av ljus. Detta interferensmönster fångas på högupplösta fotografisk film. När belysta på ett visst sätt, projekt interferensmönstret det tredimensionella bild på filmen. De tre vanligaste metoderna för holografi är transmission, reflektion och regnbåge.

Transmission Hologram

Transmission holografi är heta så eftersom ljuset färdas genom den holografiska filmen. Två balkar är skyldig att registrera en bild med denna metod. En stråle reflekteras av objektet. Detta kallas Object Beam, eller OB. Det bär information om objektet till filmen. Den andra strålen reflekteras direkt till film och kallas referensstrålen, eller RB. De interferensmönster som skapas av två balkar är sedan utvecklas och placeras i sitt ursprungliga läge under inspelningen. RB är sedan reflekteras på filmen. En kopia av objektet att skapas på den resulterande bilden som verkar vara tredimensionella

Reflection Hologram

Reflektion hologram skapas i nästan samma sätt som överföring hologram. Men i eftertanke hologram är RB återspeglas i den motsatta sidan av filmen. Detta kräver ett mer komplext system och en längre exponeringstid tid. De interferensmönster som bildas av två balkar som reser i motsatt riktning återspeglar en liten skara av våglängden för synligt ljus, vilket gör det hologram som ska rekonstrueras med hjälp av vitt ljus. Detta inkluderar lampor eller solljus. Filmen kommer att filtrera bort de lämpliga våglängder och reflektera rätt ljus för att återskapa bilden.

Rainbow hologram

Rainbow hologram skilja de olika våglängder av synligt ljus och förströ dem i olika riktningar. Detta resulterar i den bild som visas i en annan färg beroende på betraktningsvinkel. OB reflekteras från objektet, genom en springa, i en cylindrisk lins och på film. RB återspeglas genom en cylindrisk lins direkt på samma sida av filmen som i överföringen hologram teknik. Den cylindriska linser DIFFRAKTERA ljuset på ett sådant sätt som organiserar de våglängder vertikalt. När hologrammet återges med vitt ljus, visas bilden i en färg åt gången beroende på betraktningsvinkel.

    Previous:nothing
    Next:fördelarna med anaerob respiration
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org