välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur återvinner jag guldet från insidan av datorer?

Postad av : Jeanette Morales

Du kan rädda guld från gamla datachips minne genom att avveckla datorer och med insidan på en metallskrot raffinaderi som handlar med ädelmetaller. Att återvinna och återvinna en mängd guld som är av betydande värde, måste du skaffa hundratals gamla datorer. De flesta raffinaderier förväntar dig att ta minst 200 pounds av datorns minne för att utvinna guld ur.



Du kan hitta guld på integrerade kretsar och anslutningar i datorn. Du kan extrahera den hemma själv, men de giftiga kemikalier som används i utvinningsprocessen är mycket farliga.

Du behöver:
Hundratals gamla datorer
. Skruvmejsel.
Tång.
Bubbelplast.
USPS Priority Mail Flat Rate rutan.


1.
Bort och upphäva den yttre plast komponenter i datorn, med hjälp av tång och en skruvmejsel. Gör en hög av alla elektroniska komponenter som verkar ha guld på dem. Leta efter föremål som liknar fingrar och för kontakter som de fäster. Du hittar dessa på kretskorten.
2.
Ring en metallskrot raffinaderi i ditt område som handlar med ädelmetaller. Fråga hur många procent av spotpriset på guld raffinaderiet betalar för skrotguld. Den "plats" priset är det värde som guld handlas på den öppna marknaden på en viss dag.
3.
Kolla på nätet för spotpriset på guld, och jämföra den med raffinaderiets erbjudande. En plats att hitta spotpriset på goldprice. org.
4.
Innehåller datordelar i bubbelplast eller annat förpackningsmaterial, och skicka dem via United States Postal Service Priority Mail till raffinaderiet, eller leverera det personligen. Försäkra paketet innan du skickar det.

Tips och varningar


  • Ring flera raffinaderier att jämföra utbetalning priser. Sök på nätet för kundrecensioner att fastställa anseende raffinaderierna du är intresserad av att arbeta med.
  • spotpriset på guld är baserat på ren 24-karats guld. Lägre karats guld, t. ex. 14 karat, är en legering. Detta innebär att rent guld är blandat med andra metaller. En legering är mindre värda än rent guld och därför mindre än spotpriset. Fråga raffinaderier hur många procent av spotpriset ditt guld är värt.
    Previous:nothing
    Next:hur man beräknar LC50-värden
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org