välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

stadier av solen & månen

Postad av : Ulf Friberg

Solen och månen är anslutna eftersom månen, som kretsar jorden reflekterar ljus från solen för att tända den på natten. De olika stadier, eller faser, av månen är förknippade med den mängd synligt ljus som reflekteras på månen som kan ses från jorden. Under varje av månens fyra faser, blir en annan måne form synliga. En fullständig måncykeln tar 29 1 /2 dag. Solen, däremot, har inte stadier, det är stjärnan

New Moon

New Moon är den minst synliga fasen av månen. . När månen ligger mellan solen och jorden, blockerar alla reflektion från solen, det är mörkt. Den nya månen varar en natt av cykeln. Redan nästa natt, blir en tunn månskära syns längs den östra kanten av månen. De tände en croissant på månen expanderar varje natt.

Första kvarteret

Efter ungefär en vecka av månen som visas tillsammans med en croissant, går månen första kvartalet steg. Hälften av månen, den östra sidan, är synlig. Detta steg kallas det första kvartalet månen eftersom det sker en fjärdedel av vägen genom måncykeln eller synodiska månaden.

Full Moon

tände del av månen kommer att fortsätta växa varje natt tills hela månen är synlig, det är det fullmåne scenen. Fullmånen visas cirka sju dagar efter första kvartalet månen. Efter full skede kommer den upplysta delen av månen börjar avta. Under denna period när månen verkar större än en halv måne det kallas puckelryggig, eftersom den återvänder till halv scenen igen.

sista kvartalet Moon

Slutligen blir en fjärdedel av månen synlig igen, denna gång på västra sidan. Denna fas inträffar under de sista sju dagarna i måncykeln innan cykeln börjar igen på den nya månen fas och upprepar.

Sön

Solen är en konstant brinnande stjärna ligger i centrum av solsystemet. Det har inte faser, utan ljus och mörker på jorden är relaterade till rotation av planeten i förhållande till solen. En förmörkelse av solen och månen som händer när jorden, månen och sol anpassa och orsaka skuggor på planeten. Denna anpassning sker två gånger under varje måncykeln-jorden linjerna upp mellan solen och månen och senare månen ligger mellan solen och jorden-men inte i sådan grad att en solförmörkelse inträffar.

    Previous:nothing
    Next:holografiska metoder
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org