välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om flod utter

Postad av : Valon Istrefi

Flod utter (lontra canadensis) är semiakvatiska, sötvatten däggdjur. De använder ljud, poserande och dofter för att kommunicera till andra uttrar: hannar lever för sig, medan honor och deras ungar lever tillsammans i grupper. Flod utter är en viktig del av ekosystemet, de reglerar kräftdjur och ryggradslösa liv i sin miljö. Floden utter är en stark simmare och dykare, och även en snabb löpare

Du behöver:.
Styrofoam kylare eller liknande låda
. Kniv.
Vatten.
Tidning.
Fuktig jord.
Torra löv.
Worm mat.
. Worms

Fysiska egenskaper

River utter väger i allmänhet 12 till 30 pounds och kan vara mellan 40 och 60 inches i längd, manliga utter är oftast större än honan uttrar. Utter har korta ben och lång organ med en muskulös svans. Uttrarna päls är mjuk och har en tjock underull och tunnare överrock. Pälsen är mörkbrun med ljusare buk. Det håller djuret varmt i vattnet och i dess håla. Uttern har också långa morrhår, som används för att urskilja miljöegenskaper.

Livscykelanalyser

River utter ras mellan mars och april, och deras ungar föds mellan november och maj. Kvinna utter leverera 1-6 ungar, och i genomsnitt cirka två per säsong. Kvinna utter höja ungar utan hjälp från hanen. Vid 2 månader, ungarna lära sig simma, 2 till 3 år, könsmognad uppnås. I det vilda flod utter Live 8 och 9 år. I fångenskap har de levt upp till 21 år

matvanor

Otters äta en varierad kost med kött och vegetation. Musslor, musslor, sniglar, grodor och fisk utgör den största delen sin kost. Dessutom kommer uttern äter fåglar och växtmaterial. Utter brukar äta mindre mat källor (under 3 inches i längd) medan övriga i vattnet, men de tar större födokällor iland för konsumtion.

Habitat

River uttern lever i en mängd sötvatten och kustnära miljöer, inbegripet floder, kärr, sjöar och myrar. Djuren trivs i olika klimat. Flod utter kommer bebor nästan var som helst där de hittar tillräckligt med mat-och vattenförsörjning. Utter bygga och bo i små hålor, får tillgång till dem via en undervattens entré. De packa interiören, torra delen av gropen med löv, bark, hår, gräs och mossa för att skapa ett klimat-kontrollerad och trygg miljö.

Anpassning

River utter har simfötter och en muskulös svans, som båda som används för bad. Den utter "näsborrar och öron sigill för att förhindra vattenläckage under vattnet, medan djuret dyk för mat. Djuren har en mycket hög ämnesomsättning. De jagar främst på natten, men kan ses under dagen: de är kända för att glida på leriga eller snöiga berg, i sjö eller älv de kallar hem.

    Previous:nothing
    Next:naturliga livsmiljöer för lax
    utvalda artiklar
      
      Copyright © 2011 give2all.org