välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en rättsmedicinsk utredning av dödsorsak?

Postad av : Jonathan Nyberg

En rättsmedicinsk undersökning av en död innebär forskare från olika discipliner arbetar tillsammans för att besvara frågor kring händelsen. Om ett brott har begåtts, kan kriminalteknik avslöja bevis om hur den genomfördes

dödsorsaksregistret

För att avgöra hur någon dog, utför en rättsläkare en obduktion, ett kirurgiskt ingrepp där kroppens vävnader undersöks. Genom en obduktion, dödsorsaken kan upptäckas, som kan innehålla saker som ett pistolskott sår eller en huvudskada.

Manner of Death

obduktioner också för att fastställa någons sätt för döden, som kan vara från ett självmord, en olycka, ett mord eller naturliga orsaker.

Time of Death

För att ungefärliga när någon dött, rättsmedicin entomologer studera eventuella buggar som finns livnär sig på kroppen. Baserat på ålder insekter närvarande kan ett frånfälle uppskattas.

Toxiner

Forensic toxikologer undersöka organ för förekomst av toxiner. Genom dessa kontroller kan kriminaltekniker ta reda på om ett dödsfall har orsakats av gifter, läkemedel eller andra giftiga ämnen.

vapen

Om en pistol var inblandad i någons död, criminalists granska bevis för att identifiera vilken typ av skjutvapen som användes. Om ett vapen ligger, kan de kontrollera pistol mot kulor från brottsplatsen för att avgöra om det finns en träff.

    Previous:nothing
    Next:djurliv rättsmedicinsk verksamhet
    
    Copyright © 2011 give2all.org