välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

mikroskop struktur och funktion

Postad av : Stefan Svensson

Mikroskop används för att visa saker som är för små för att ses med blotta ögat. Grundläggande mikroskop struktur och funktion idag är mycket lik den första optiska mikroskop uppfanns i början av 1600-talet

Basic Mikroskop Anatomy

mikroskåp är ganska enkel och består av en stabil bas, en ställbar arm, en scen för provet, en fokusering knopp, en okularet och en objektiv. Vissa har elektriska ljuskällor, medan billiga modeller att använda sig av en spegel och tillgängliga rumsbelysning.

Okularet

okularet är på toppen av mikroskopet, och är där du titta in i mikroskopet. Okularet oftast har några förstoring, vanligtvis 10x och 15x makt.

Objektiv

Målet linser används för att förstora bilden av provet. Tre eller fyra linser är monterade på en roterande bas, och inkluderar en låg, medium och hög förstoring objektivet.

Specimen scen

En robust exemplar skede är monterad på basen av mikroskop. Det finns ett hål i scenen för att låta ljuset passera genom prov från botten. Detta ljus kommer in i objektiv och i okularet, och är fokuserad med en knapp monterad på mikroskop armen.

Stereo Mikroskop

Stereo mikroskop har två okular linser och två objektiv. En stereo mikroskop tillåter användaren att visa exemplar i tre dimensioner och används ofta i mikrokirurgi.

Elektronmikroskop

Elektronmikroskop använda en stråle av elektroner istället för ljus att lysa upp ett exemplar. Överföring elektronmikroskop ge mycket hög förstoring bilder. Svepelektronmikroskop ger tredimensionella bilder.

    
    Copyright © 2011 give2all.org