välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

källor av naturlig energi

Postad av : Jan-Olof Stoor

Inför föroreningar, klimatförändringar, beroende av utländsk olja, och snabbt minskande oljereserverna, människor intensifiera insatserna för att genomföra rena, spara pengar naturlig energi program och processer. Lättillgängliga källor såsom sol, vatten och vind kan ge oss alternativa metoder för energiproduktion om vi kan lära oss att utnyttja dem effektivt. Dessa naturliga källor kan ge energi på ett sätt som är mycket miljövänligare än traditionella användningen av fossila bränslen.

Solar Power

Solenergi omvandlar solljus till el eller varmvatten genom solel och solpaneler hett paneler vatten. El-tavlor är utmärkta för att driva fjärr-apparater eller ge el till den genomsnittliga hem. Även om de kan vara dyra att installera, kan de bidra till att minska elräkningar, skapa besparingar över tid, och upprätthålla en ren atmosfär. De kan också ge el där om högspänningskablar inte är möjligt, till exempel i rymden för att ge el till satelliter.

Wind Energy

Vinden är en form av indirekt solenergi, som orsakas av ojämn uppvärmning av jorden och dess atmosfär. Det är också en annan källa till ren, förnybar energi. Vind är "fångad" av turbiner som omvandlar vindens rörelseenergi till mekanisk energi. Denna mekaniska effekt kan därefter omvandlas till elektricitet. Vanligtvis är stora vindkraftverk som är grupperade i vindkraftsparker. Den energi som produceras överförs därefter via kabel till den plats där el görs. Vindkraft är en av de renaste energikällor, men utifrån det faktum att vindkraften varierar, det är också en av de minst pålitliga. Vindkraftverk är bäst lämpade för tomma landsbygdsområden, vilket innebär att de är mindre vanligt än andra naturliga energikällor. De är dock fortfarande viktiga för framtiden på energiområdet länder som Storbritannien, som är ute efter att begränsa sina koldioxidutsläpp genom att införa alternativ till fossila bränslen.

Geotermisk energi

Geotermisk energi kan ge en stor mängd el genom att utnyttja ånga och hetvatten makt som ligger under jordytan. Det tar en process som är mycket lik borrning efter olja, förutom att det är en ren, hemmagjord, och pålitlig energikälla. Det finns dock bara en handfull platser där geotermisk energi kan utvinnas. I USA är detta främst i de västliga staterna, Hawaii och Alaska. Torr ånga, avspänningsånga, och binära växter cykel är de tre typer som kan byggas för att utnyttja denna energi. De är alla dyra i början, men kommer att betala för sig själva över tid. Jordvärme är inte idealisk för små områden på grund av rörledningar som behöver fastställas Ofta tar upp ett stort område.

    
    Copyright © 2011 give2all.org