välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskriva enkla destillation

Postad av : Jan-Olof Stoor

Enkel destillation är en process som separerar vätskor genom indunstning dem, fånga ångor vid olika punkter i deras avkylning och låta dem kondensera. Det skiljer sig från fraktionerad destillation, som kombinerar större precision i ångans temperatur och kontroll av inre tryck i samlingen kolumner för att få mycket större volym och precision i resultaten. Enkel destillation fortfarande för hem entusiaster för att göra parfym, sprit och tvål, fraktionerad destillation är i stort sett vad kör ett oljeraffinaderi.

Historia

bevis på destillation processer har dateras till omkring 500 f. Kr. på den indiska subkontinenten, och ca 100 B. C. i det antika Grekland. Några bevis för krukor tecken på en enkel destillation har grävt i norra Irak och Iran.

Tidigast Använder

Den förväntade tidigaste användning av destillation var för skapandet av antingen starkare alkoholdrycker eller parfymer. Den första storskaliga destilleri historien känner beskrevs i det fjärde århundradet A. D. i Grekland, genom Zosimos av Panopolis. Destilleriet var i detta fall används för att göra starkvin. Destillation avancerad stor del i den arabisktalande delar av världen fram till 12-talet, då den teknik infördes i Europa i latinska översättningar. Senast den 15 talet var tillägnad böcker om destillation som publiceras, och processen används för färgning att göra och tvålar.

Utrustning

Den grundläggande processen med en enkel destillation kräver en värmekälla, en behållare för lagring det material som skall destilleras, och rör där ångorna kan fångas, kyls ned och kondensat hoppade ner i samling krukor. Den alembic är ett exempel på en enkel destillation systemet och dess teknik ättlingar blev destillation potten och den gemensamma fortfarande. En av de första betydande framsteg i destillationsutrustning var rinnande vatten över utsidan av kondensation fartyget, detta gör att kondens fartyget mycket effektivare

Funktioner

Anta en blandning av vatten och alkohol, sätta till en koka. . Alkoholen har en lägre kokpunkt än vatten gör det, men båda kommer att koka. Bild en tratt över den plats där den kokande uppstår, och tratten matar in i ett rör som körs i en lateral spiral ut åt sidan. Både alkohol och vatten kondenserar i röret och i botten på varje slinga. Den alkohol kondenserar snabbare än vattnet, så kondensatens närmare värmekällan kommer att ha en högre blandning av alkohol till vatten.

Använder

Enkel kondensation är också används för att extrahera dricksvatten ur avloppsvatten, eller saltvatten-Vattnet kokar, kondenseras och lämnar salt (eller andra rester) bakom. Enkel destillation används i industriella omständigheter där du vill behålla vätskan innehållet i en kemisk process, men kasta ut fast avfall.

    
    Copyright © 2011 give2all.org