välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

När går en björk skjul dess frön?

Postad av : Jeanette Morales

Björkarna fäller sina frön på olika tider på året, beroende på deras art. Vissa kommer sprida sina frön på våren, medan andra inte kommer att göra det fram till hösten

Typer

De flesta av de björkar som växer i norra USA och delar av Kanada fäller sina frön i de senare delarna av sommaren in på hösten. Dessa inkluderar grå björk, gul björk, söta björk och papper björk.

Geografi

Floden björk har den sydligaste geografiska fördelningen av någon amerikansk björk som växer på låga höjder. Den sprider sina frön under senvåren eller försommaren.

Funktioner

Björkarna har både han-och honblommor på samma träd, med hanblommor, som kallas staminate hängen, kvar på trädet över vintern som de mognar. De i den svarta björk, till exempel, kommer att vara i högre grenarna, vilket gör trädets övre delen verkar mycket tätare för en observatör.

Strobile

Björken fröna utvecklas inom den kvinnliga blomman, som förvandlas till en kon-liknande funktion som kallas en strobile. Detta mognar tills det blir dags att släppa fröna, det sedan faller isär, sprider frön på marken och in i vinden

tänka

Enligt National Forest Service webbplats, i arter som papper björk,. fåglar som livnär sig på att utveckla honblommor kan göra fröna skingra tidigare än de normalt gör. Träd med personskador från stormar kommer ofta sprida sina frön innan sunda, friska björkar.

    Previous:nothing
    Next:define volt ampere
    
    Copyright © 2011 give2all.org