välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekten av en skogsbrand på djur

Postad av : Ulf Friberg

Som en skogsbrand flammar genom landskapet, djur som kan fly till säkrare platser eller försöka springa ifrån elden. För dessa djur som inte kan fly, är en skogsbrand en förödande händelse

Small Forest Mammals

Även större djur springa från skogsbränder, mindre möss, ekorrar och sorkar kan behöva ta sin tillflykt i underjordiska tunnlar eller Warrens. Om lågorna inte dödar dessa små djur, rök inandning eller kvävning kan.

Vertebrater vs Ryggradslösa

Creatures ofta förbises på en promenad genom en skog kan vara den hårdast drabbade under en skogsbrand. Insekter, maskar, ägg och andra ryggradslösa djur som inte kan köra, fluga eller tunnel kan komma att konsumeras av elden i en skogsbrand.

Effekter på vattenförsörjningen habitatdirektivet

När en skogsbrand brännskador, djur i små dammar och vattendrag påverkas av ökad vattentemperatur, muddied vatten, samt efter branden, aska avlagringar som kan störa ägg utveckling och minskning av syrehalten i vatten.

Positiv efterverkningar

Aska från bränder lägga näringsrika mineraler till jorden som kan påskynda tillväxten av nya växter. Nya områden av skogen är öppen för ljus, vilket möjliggör olika typer av växter att växa och lockar till sig djur.

Djur som trivs på förkolnade Matter

Vissa djur njuta gnager på förkolnade träd eller aska. Barkborrar noll på brända områden och snabbt angripa svartnade träd. Kaniner, harar och rådjur får väl mumsa på förkolnade barken för mineralinnehåll.

    Previous:nothing
    Next:vilka produkter har kaliumnitrat?
    
    Copyright © 2011 give2all.org