välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför har Megalodon dö ut?

Postad av : Jonathan Nyberg

Den Megalodon är en utdöd haj som var minst två eller tre gånger så stor som vithajen i dag. Skälen för dess undergång, liksom huruvida den varelse kan kanske fortfarande gömmer sig i djupet av havet, är under ständig debatt

Beskrivning

Eftersom haj skelett är gjorda av brosk, oftast alla som överlever nedbrytning är tänderna. Baserat på storlek Megalodon tänder, som har visat att mäta upp till 7 inches i höjd och väger över ett halvt kilo, har forskare fastställt denna haj kan ha varit 50 meter lång och vägde runt 50 ton.

tidsram

Megalodons verkade under mitten av miocen tid, cirka 16 miljoner år sedan. De tros ha dött ut i Plio-Pleistoceneperioden cirka 1,6 miljoner år sedan.

Ocean Kylning

Under oligocen period började jordens hav svalna. Efterhand såg mitten latitud temperatur en minskning på omkring 15 grader Celsius eller 27 grader Fahrenheit. Eftersom Megalodon tänder har hittats i främst varmare vatten, kan det inte ha tolererat den svalare temperaturer.

Flytta Kontinenter

Den super kontinenten Pangea bröt upp, vilket så småningom i den välkända kontinenter vi har nu. Panamanäset bröt havsytan mellan 7 miljoner och 3 miljoner år sedan. Detta gick Nord-och Sydamerika och eventuellt avbröt en kritisk vandrande sjögång för Megalodon.

Häckningsplatser

Det förskott på glaciärerna tog upp en stor del av jordens vatten, att skapa en droppe havet av som mycket som 650 meter. Med sina grunda, varma kust pupping skäl torkar upp, skulle Megalodon ungar löpa större risk vid tas av rovdjur.

brist på mat

Fram till slutet av pliocen perioden fanns det en uppvällning av vatten från havet golvet som la näringsämnen till tropiska vatten. Detta uppvällning stoppas när havsbottnen ut och orsakade Golfströmmen, som förde de näringsämnen, att bromsa. Utan denna uppvällning, drastiskt antalet och typer av organismer som kan få stöd minskas och Megalodon kan ha svultit ihjäl.

    Previous:nothing
    Next:Definitionen av orkanen klocka
    
    Copyright © 2011 give2all.org