välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är naturgas omvandlas till el?

Postad av : Camilla Näslund

värmekraftverket Basics

Den grundläggande utformningen av ett värmekraftverk gör det möjligt att omvandla kemisk energi till värme, värme till mekanisk energi och slutligen mekanisk energi till elektricitet. Antingen genom förbränning av fossila bränslen, geotermiska källor eller kärnklyvning, är värme produceras och används för att koka vatten till ånga. Ångan vänder bladen i en turbin, som används för att driva en generator och producera el.

Gas-och ångturbiner

Naturgas kraftverk fungerar på ett liknande sätt, men med tillägget att den mest effektiva kraften växter kombinera ångturbiner med gasturbiner. Burning naturgas ger inte bara värme utan också en hög hastighet ström av heta avgaser. Dessa kan också fångas och användas för att driva en egen turbin, som kallas en gasturbin. Ibland de två funktionerna smälter samman till vad som kallas en kombinerad turbin.

Koldioxidutsläpp

I slutet av kraftverket processen är inte med elproduktion men med avgassystem rökgaserna. Jämfört sida vid sida, producerar naturgas cirka 30 procent mindre koldioxid än förbränning av olja och ca 45 procent mindre än att bränna kol för att producera samma mängd värme energi. Detta gör den till den renaste av fossila bränslen och en stor del av anledningen till naturgaseldade kraftverk blir ett populärt alternativ till koleldade kraftverk.

Effektivitet

metan i naturgas gör det utan tvekan den mest effektiva fossila bränslen, speciellt när det tas på egna meriter. Dess förbränningsprodukter punkt-den värme som krävs för att antända det-är lägre än i något annat fossilt bränsle. Samtidigt ger det mer värme per mass än alla andra kolvätebaserade fossila bränslen. Det största problemet är att medan det är billigt att transportera i rörledningar, är det dyrt att flytta in bärbara, flytande form. Trots detta, enligt USA: s Department of Energy, är naturgas det billigaste fossila bränslen används för elproduktion i USA. Kol, den andra stora fossila bränslen används för sitt ändamål, kostar $ 53,10 per MWh att använda, medan naturgas kostar $ 52,50 per MWh (från 2009).

    Previous:nothing
    Next:hur man gör ett dopp netto
    
    Copyright © 2011 give2all.org