välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är formen på jordens omloppsbana?

Postad av : Ulf Friberg

Sökvägen jorden runt solen är en elliptisk formad bana. Men det bör noteras att den exakta banan för planeten förändringar något över tiden. Dessa förändringar i omloppsbana kan påverka vissa fysiska händelser på planeten, som väder och klimat

Beskrivning av Orbit

Det genomsnittliga avståndet från jorden till solen till 93 miljoner miles. Största avståndet är 94. 5. 000. 000 miles, vilket sker varje år omkring den 4 juli. Det kortaste avståndet är 91. 500 tusen miles, vilket sker cirka 3 januari varje år.

Milankovitch teori

Milankovitch teori föreslår att det finns tre typer av variationer inom Jordens omloppsbana som eventuellt kan påverka klimatet i någon form av vägen. Milutin Milankovitch, en jugoslavisk astronom, föreslås att dessa förändringar redan har inträffat på jorden för miljontals år.

Excentricitet

Ändra i form av jordens omloppsbana kallas excentricitet. Denna förändring kan också påverka klimatet i olika delar av världen under en lång tid.

Axiell procession av Dagjämningar

mindre buktiga på sfäriska form Earth gör planeten till vingla på sin axiella plan som det snurrar och roterar runt solen. Detta orsakar små förändringar i observationen av himlakroppar från jordens yta, som ibland kallas precession dagjämningarna.

Jordaxelns

Milankovitch föreslog också att en förändring i lutningen på jordens axel kunde agera att påverka klimatet. Detta kallas snedställda. I allmänhet är Milankovitch teorier tillämpas mot förståelse i förväg och reträtt av istiderna som har inträffat i det förflutna.

    Previous:nothing
    Next:hur är jorden som en magnet?
    
    Copyright © 2011 give2all.org