välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur skyddar jordens atmosfär levande organismer?

Postad av : Jeanette Morales

sammansättning och lagren i atmosfären

Atmosfären runt jorden består av många gaser, de vanligaste av dessa är kväve och syre. Den innehåller också vattenånga, damm och ozon. Den lägsta delen av atmosfären är troposfären. Ju högre upp du går i troposfären, den lägre temperaturen. Ovanför troposfären är stratosfären, det område där planen flyga. Temperaturen ökar när du gå upp genom detta skikt på grund av ozon, som absorberar solstrålning. Ovanför stratosfären är mesosfären, här, temperaturen sjunker. Ovanför stratosfären är Termosfären, där det är varmt och luften är tunn. Slutligen finns det exosphere, där satelliter omloppsbana.

Ozon

Ozon är framför allt koncentrerad i stratosfären, där det absorberar solstrålning, skydda jordens levande organismer från ultraviolett ljus från solen. UV-strålning är skadligt, utan atmosfärens ozon, levande organismer inte skulle kunna existera på jorden. UV-ljus orsakar cancer och grå starr, och det skadar DNA. Under de senaste åren har ozonskiktet minskat, en anledning till oro

Växthuseffekten

Växthuseffekten hänvisar till möjligheten för vissa delar av atmosfären -. Främst koldioxid-att absorbera och fånga värme. Även för mycket värme finns ett problem-konsekvenser som en förändring i väder och klimat, och en höjning av havsnivån-växthuseffekten är ett nödvändigt beskyddare av liv på jorden. Det låter atmosfären fungerar som ett täcke, så för temperaturer öppen för planetens liv. Människor andas ut koldioxid och släppa den i atmosfären vid förbränning av fossila bränslen och växter. Växter absorberar koldioxid som en del av fotosyntesen, hålla kol och släppa syre. Månen, som inte har någon atmosfär, har en medeltemperatur på 0 grader Fahrenheit (-18 grader).

Riskreducering Från meteoritnedslag

Det finns en massa stenar och damm att flytta om solsystemet, några av dem ganska stora. Dessa organ kallas meteoriter. När dessa meteoriter träffar jorden, ibland orsakar skador, de är kallade meteoriter. Lyckligtvis skyddar atmosfären jorden från meteoritnedslag. Nästan alla meteoriter krockar i atmosfären vid extremt höga hastigheter, sönderfallande och skapa en glöd som kan ses som en strimma på himlen. Dessa organ kallas meteorer

Förhindra Rapid Burning

På grund av atmosfärens andel av gaser, jordens yta och dess levande varelser är skyddade från snabb förbränning -. Bränning. Bränning kräver syre, vilket är den näst vanligaste gasen i atmosfären, vilket utgör nästan 21 procent av dess sammansättning i form av O u2082. Kväve, lyckligtvis, är den vanligaste gasen, som utgör över 78 procent av atmosfären i form av N u2082. Kvävet späder ut syre, och jordytan undviker de negativa konsekvenserna av syre användbarhet som en komponent i brand. (Oxygen i sig är inte brännbar, men den reagerar med andra saker att tillverka eld. )

    Previous:nothing
    Next:jorden atmosfär fakta
    
    Copyright © 2011 give2all.org