välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Skillnaden mellan litium och alkaliska batterier

Postad av : Jeanette Morales

Alkaliska och litium batterier är de två vanligaste typerna av batterier som används som personlig makt källor. Båda har olika kemisk sammansättning och spänningsområdena, dessa skillnader blir mer betydelsefull eftersom litiumbatterier gå över till AA-och AAA marknad som alkaliska batterier en gång dominerade

Du behöver:
krokodilklämmor
. . Glödlampa.
Glödlampa uttag.
Batteri.
Isolerad koppartråd.

Funktion

Alkaliska batterier använda zink och manganoxid att generera kraft, medan litiumbatterier använda litium metall eller föreningar som sin anod.

Typer

Litiumbatterier är mest känd som litet mynt-formade batterier som används för att driva klockor, miniräknare och små fjärrkontroller. Har dock litiumbatterier expanderat till AA-och AAA-versioner att konkurrera med alkaliska batterier.

Effekter

Litiumbatterier producera dubbelt så mycket spänning som alkaliska batterier, ge dem längre livslängd, och gör sina AA och AA versioner dyrare än sina motsvarigheter alkaliska.

Missuppfattningar

Litiumbatterier är inte samma sak som litiumjonbatterier. Till skillnad från litiumjon, litium batterier är inte uppladdningsbara.

Varning

Transportation Security Administration allvarligt inskränker bedriver litiumbatterier på flygplan grund av den höga risk för utsläpp om de kortslutning. Vissa stater även begränsa den mängd batterier som säljs på grund av deras misstänkta använda i meth labb.

    Previous:nothing
    Next:Hur gör man en kontur karta?
    
    Copyright © 2011 give2all.org