välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en insekt förvaringsbox

Postad av : Jonathan Nyberg

Många olika typer av insekter förvaringslådor finns, men få är lätt att göra hemma. Några lådor endast används för lagring och andra har också använts för visning ändamål. Insekt förvaringslådor varierar i storlek, form, material och funktion, men det bästa insekten förvaringsboxar uppfyller viktigaste funktion att skydda den känsliga insekt exemplar. Ett enkelt och billigt insekt förvaringslåda som du kan göra hemma för att lagra och visa din insekt samling är en cigarr-box design

Du behöver:.
Cigarrlåda.
Fiberboard.
Måttband.
Penna.
Brukskniv.
Lim.
Vitt papper.
Tändsticksask.
Moth kristaller.
Insekt stift eller rakt stift.


1.
Mät insidan botten av cigarrlåda. Med hjälp av mätningar, spåra insidan botten av lådan på träfiberplatta.
2.
Använda ett verktyg kniv, skär fiberboard att passa in botten av cigarrlåda.

3.
Bred ett tunt lager lim över botten av cigarrlåda. Tryck fiberboard cutout ordentligt i botten av lådan tills den börjar följa. Torka bort överflödigt lim som utstrålar från hörnen och göra det möjligt att limmet torka.
4.
Line cigarrlåda med vitt papper. Du kan använda en tjockare kartong eller vanlig skrivare eller kopieringspapper.
5.
Placera fjärilen kristaller i den lilla tändsticksask. Nåla fast tändsticksask i ett hörn av cigarrlåda med en rak stift eller någon av dina insekt stift. Mal kristaller bidrar till att hålla insekter och andra skadedjur ur cigarrlåda så att de inte äta din insekt samling.
6.
Pin din bevarade insekter i de cigarrlåda, sätter insekten stiften i fiberskivor. Håll din insekt ur förvaringsbox för direkt solljus och på en plats som är borta från andra insekter eller djur.
7.
Märk dina insekter. Att märka din insekter som en professionell entomolog, klippa små fyrkanter av vitt papper som har samma storlek som längden på insektens kropp. Du behöver tre rutor av papper för varje prov.
8.
Skriv ort där du hittade exemplaret, datum och ditt namn på första papper. Skriv den plats eller "host" som du hittade förlagan, till exempel en solros, på andra papper. Skriv Beställ och efternamn på den tredje kvadraten av papper.
9.
Pin de tre papper i ordning först att tredje från toppen till botten under motsvarande insekt provet.

tips och varningar


  • Istället för mjuk fiberboard, kan du också använda frigolit till linje din cigarrlåda.
  • Gruppera dina konserverade insekter i ditt förvaringsbox för visning ändamål. Grupp insekter i samma ordning, den första delen av insektens latinska namn. Placera en etikett över eller under den grupp av insekter med Order namn och det gemensamma namnet för denna grupp.
  • Helst bör en cigarrlåda användas som tillfällig förvaring för insekt prover. Du kan dock använda cigarrlåda för långtidslagring, om du inspektera din prover minst en gång per vecka för skador från andra insektsvaxer inkräktare och hålla låda i ett torrt, mörkt ställe.
    
    Copyright ©2011