välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de olika trofiska nivåer i ett nät?

Postad av : Magnus Ekblad

Näringsvävar och näringskedjor visa flödet av energi i ett ekosystem med pilar som ansluter organismer till dem som äter dem. Eftersom näringsvävar kan vara ganska komplexa, ekologer organisera organismer i trofiska nivåer beroende på deras position i näringsväven

Du behöver:. .
Ett par stora färgglada fallskärm byxor
Galgar.
Bamboo fiskespön.
Snöre eller garn.
Stor plast STOPPNÅL.
12 tums MACRAME ringen.
Ett kontor hålslaget.
Självhäftande baksida förstärkning etiketter.
Wire tång.
Sax.

primärproducenter

Primärproducenter är alltid grundval av ett nät eller livsmedelskedjan, och därför göra upp den första trofinivå. Dessa organismer omvandlar oorganiska energi (t. ex. solljus) i energi som är tillgänglig för resten av näringsväven (såsom växtmaterial).

Primär konsumenter

De organismer som utgör den andra trofinivå äta primärproducenter och kallas primära konsumenter. Båda växtätare, som äter bara växter och detritivores, som äter ruttnande materia, är primära konsumenter.

Sekundär Konsumenter

Sekundär konsumenter utgör den tredje trofinivå, eftersom dessa rovdjur äter primära konsumenterna och detritivores.

tertiär konsumenter

Rovdjur som äter andra rovdjur är högre konsumenter. Dessa djur inte förekommer i alla ekosystem, men om de gör, de utgör en fjärde trofinivå.

Trofinivå Dynamics

Endast en liten andel av den energi som finns i varje trofinivå är tillgänglig till nästa nivå . Därför kan högre organismer överleva endast om den lägre trofinivåer är tillräckligt stora.

    Previous:nothing
    Next:går grönt ekonomiskt vänlig?
    
    Copyright © 2011 give2all.org