välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en vestibulära systemet?

Postad av : Charlotte Wannberg

Det vestibulära systemet är det system i kroppen som upprätthåller balans, hållning och kroppens orientering i rymden. Detta system reglerar också förflyttning och andra rörelser och hjälper till att hålla föremål i visuell fokus som kroppen rör sig

Funktioner

. vestibulära systemet gör mer än att låta människor möjlighet att behålla balansen, flytta hela rymden och stå upprätt. Det är också samordnar information från vestibulära organ i innerörat, ögonen, musklerna och lederna, fingertopparna och handflatorna.

Funktioner

Det vestibulära systemet består av fem olika organ: tre båggångarna och två Otolith organ. Dessa organ är belägna i STENAKTIG del av tinningbenet nära snäckan.

Otolith Organs

Otolith organ består av saccule och utricle. De känner allvar och translationell rörelser.

Båggångarna

De tre båggångarna känsla vinkelacceleration i tre planer. De ligger i rät vinkel mot varandra. Vid basen av varje kanal är en svullnad som kallas en ampulla. Inne i ampullae är sensoriska receptorer för varje kanal.

Dysfunktioner

dysfunktioner i det vestibulära systemet kan orsaka ångest och panikattacker. Det kan också orsaka ett behov av själv-stimulering, avvikelser i muskeltonus, problem defacating, tandgnissel och haka knacka, hand fladdrande, akademiska problem och dregling.

    
    Copyright © 2011 give2all.org