välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är naturliga ädelstenar behandlade för att avslöja färg?

Postad av : Charlotte Wannberg

Naturliga ädelstenar, när minerade, inte alltid är lika färgstark som de uppträder i en guldsmedsaffär ärende eller butik. För att åstadkomma intensiteten i en ädelsten: s färg, förbättringar behöver göras. Dessa kan bestå av uppvärmning, oljning, färgning och bestrålning

Uppvärmning

Värmebehandling är den vanligaste formen av ädelsten tillbehör. Tekniker kan variera, från att lägga stenar i en eld och "matlagning" dem, att använda gas eller elektriska ugnar vid vissa påtryckningar för att få önskad effekt. Uppvärmning är en permanent metod, används för att förbättra, intensifiera eller ändra en ädelsten färg. Exempel på värmebehandlad ädelstenar omfatta karneol, akvamarin, safir, citrin, ruby, ametist och turmalin.

Bestrålning

Bestrålning av ädelstenar att förändra eller öka deras färg kan förekomma naturligt i jorden, men kan ta miljontals år. Konstgjord bestrålning tar bara några timmar. Bestrålning använder gammastrålning, neutroner eller elektroner hög energi för att ändra en ädelsten färg. Denna process är ofta följs av en värmebehandling. Topaz, som i sin naturliga form, är en mycket svagt blå för att rensa färg, bestrålas att medföra dess djupare nyanser av blått och även grönt. Andra exempel är turmalin, rubin, Chrysoberyl, Cat's Eye, Kunzit och även odlade pärlor.

Inoljning

Smaragder allmänt "oljad" där olja, harts eller vax används för att fylla sprickor i ädelstenen yta, vilket gör stenens färg mer enhetlig. Andra ädelstenar som kan oljas är opaler (men sällan) och peridot.

Färgning

fördjupa en ädelsten nuvarande färg eller förbättra dess enhetlighet ibland åstadkommas genom färgning, där färg läggs till ädelsten. Svart onyx är alltid färgas för att behålla sitt rika, svart färg. Andra ädelstenar som kan vara färgade är rosenkvarts, bärnsten, karneol, agat, lapis lazuli, jade, serpentin och turkos.

Kemisk Diffusion

Användningen av hög värme temperaturer med kemiska tillsatser till en sten yta är kemisk diffusion . Processen leder till en mer intensiv färg eller en komplett färgförändring helt och hållet. Eftersom kemisk diffusion resulterar ofta i artificiellt ändra en ädelsten färg måste den lämnas ut dokument och annonsering av ädelsten som det används. Rubiner, safirer och grön topas ibland kemiskt sprids.

    Previous:nothing
    Next:rena energikällor och naturliga gas
    
    Copyright © 2011 give2all.org