välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

kvävefixering i rödklöver

Postad av : Magnus Ekblad

Rödklöver är en vanligt odlas baljväxter användas för en rad ändamål. Som hö, som en källa till nektar för honungsbin och som betesmark anläggningen tillhandahåller många tjänster och produkter. Ett av de största användningsområdena är dock som en kväve-bindande anläggning som fungerar som en växande gödselmedel

Clover

Klöver är en samling av baljväxter i ärt familjen finns runt om i världen. Vanligen används som växter som foder och bete, är klöver gynnade också för förmågan att binda kväve i marken, vilket ökar jordens bördighet. De fungerar liksom grön fodders, som kan skördas, eller i många fall, plöjde under. När plöjde under de ger inte bara kväve bindande fördelarna med deras liten knöl som bär rötter, men också organiskt material för att berika jorden, höja pH eftersom de bryts ner och ge struktur i form av humus.

Rödklöver

Rödklöver, eller Trifolium pratense, är kanske den mest odlade arter av klöver, som odlas för hö och gröngödsling och i många fall som bete. Vitklöver, den näst vanligaste växt domesticerade arter, är oftare för betesmark ensamt. Rödklöver är större, grövre härrörde, tuffare och mindre lämpad för landskapsplanering och upprätthållas betesmark. För ängsmark och slåtterängar, dock, eller som en roterande gröda mellan plantering cykler, det är superb.

Kväve Bindande

Nej klöver binder kväve utan hjälp av kommensala bakterier växer i symbios med värdväxt. Medan klöver kan utföra alla de vanliga biologiska funktioner som förväntas av en klorofyll Anläggningar som producerar, men har ingen naturlig plats för utvinning av gasformiga kväve från atmosfären och binder i fast form tillgänglig för växternas användning. För att utföra den här åtgärden beror rödklöver på förekomsten av bakterier som kallas Rhizobium bakterier, som lever i knölar på rotstockar av anläggningen.

Kemisk process

Rhizobium bakterier som finns i rotstocken noduli arbeta parallellt med den rödklöver anläggningen för att kemiskt binda kväve genom att det omvandlas ammoniak, en process som sedan återförs när en växt omvandlar ammoniak tillbaka till kväve och väte. För att uppnå detta konststycke den Rhizobium ger ett enzym som heter nitrogenase. Nitrogenase kombinerar kemiskt kväve som finns i atmosfären som finns i jorden med väte, också närvarande, producera kväve tri-väte-en ammoniak. För att lyckas skapa nitrogenase och bränsle den kemiska processen, men det Rhizobium bakterierna behöver utnyttja energi butiker, med syre för att skapa ATP-ett enzym som gör att bakterierna att använda energi butiker för arbete. Tyvärr syre hämmar nitrogenase. För att komma runt detta Catch-22, bakterierna kan tydligen anläggningen till en viss del av det syre som krävs, hålla den borta från det bakteriella system fram specifikt behövs.

Överväganden

Det finns fyra vanliga Rhizobium stammar som används av olika växter att omvandla kvävgas till växt-tillgängligt kväve i en form ammoniak som sedan lagras i rhizomer av växten eller i jorden. Endast en är en symbiont med klöver och alfalfa. Dessa Rhizobium bakterier inte automatiskt kommer med klöverfrö. Utsädet skall vara smittade eller ympas med rätt stam. Kommersiellt mest sålda utsäde erbjuds med korrekt inoculant, men om det finns en avsikt att plantera för kväve-bindande potential är det viktigt att se till att utsäde som köps har den tillhörande bakterier.

I naturen, bakterier lever i marken och i symbios med klöver anläggningen. Inkommande generationer av växter är infekterade av kontakt med jorden, och tillsammans med andra rötter. Närhet är tillräckligt för att säkerställa att de kvävefixerande förmåga är närvarande. Endast i stora, nya planteringar med bakterier utan frö kommer frågan om kvävefixerande förmåga uppstå.

Minskad effektivitet

Avkastningen av bundet kväve per kvadratfot av rödklöver plantering kan påverkas negativt av ett antal variabler. De viktigaste är vatten och de gränsvärden som saltlösning. Vatten stress kan orsaka osmotiska problem som påverkar resultatet av den biologiska processen. Salthalt, likaså skada processen. Salthalten är av särskild betydelse i miljöer där avlopp har varit dålig under lång tid, eller där bevattningen har använts intensivt, vilket ger jorden ingen chans att rena sig av salter. Uppskattningar av kväve avkastningen ska inte tas som absoluta sanningar. Att använda sig av en lokal rådgivare kunnig om regionala förhållanden rekommenderas när man försöker avgöra hur effektiva rödklöver som kväve bindemedel.

    Previous:nothing
    Next:skäl bakterier är bra för människor
    
    Copyright © 2011 give2all.org