välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

skillnaden mellan en bägare och en graderad cylinder

Postad av : Camilla Näslund

Både examen cylindrar och bägare är bitar av laboratorieglas som har en specifik funktion. Graderade cylindrar är oftast mer exakt på att läsa mängder av den vätska. Bägare är bättre för omrörning och blandning av vätskor

Beaker

En bägare är ett enkelt laboratorium bit glas som liknar en kaffekopp utan handtag. Å sin sida är märkningar som anger ungefär hur mycket vätska inuti. De är i allmänhet cylindrisk form med en botten, bred mun och en liten vände ut läpp för att hälla.

Användningsområden för en Beaker

Laboratory bägare används i allmänhet för omrörning, blandning och uppvärmning av vätskor som finns i laboratorium inställningar.

mätglas

en graderad cylinder är en standard bit laboratorieglas som används för att mäta volymen av ett objekt eller mängd vätska. Som namnet antyder är det en glascylinder med märken längs den sida som liknar dem på en mätglaset. Volymen avläses genom att titta på toppen av vätska från sidan och läsa märket på glaset från den lägsta delen av lins-liknande menisken av vätskan.

Användningsområden för en graderad cylinder

Graderade cylindrar är särskilt utformade för att göra noggranna mätningar volym. Genom att ta en läsning innan du sätter in ett objekt i mätglas och sedan efter sätter in det, kan man säga volymen av objektet utifrån skillnaden mellan de två avläsningarna och därefter beräkna dess densitet.

Skillnader

Enligt Indigo Instruments, riktigheten av en bägare är cirka 10 procent. En graderad cylinder med en noggrannhet på 1 procent av sin fulla skala.

Graderade cylindrar har mindre bredd än bägare. Det är därför en bägare är bättre för omrörning och blandning av vätskor.

    Previous:nothing
    Next:honungsbinas vs snickare bee
    
    Copyright © 2011 give2all.org