välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur kan man få & ras Nightcrawlers

Postad av : Jeanette Morales

Nightcrawlers är en av de största raser av daggmaskar. Oavsett om ni tar upp dem som husdjur, att föda andra husdjur, som ska användas som agn vid fiske eller att sälja, uppfödning och avel Nightcrawlers är lätt. Du kan hålla dem i nästan alla behållare i nästan alla delar av ditt hus. Dessa varelser är ganska självgående, behöver bara jord och mat att leva och föröka

Du behöver:.
Worms
. Box.
Jord.
Garbage.
Vatten.


1.
Förbered behållaren för din Nightcrawlers. Worm lådor kan göras på nästan alla material, inklusive plast och kartong. Lådan bör vara minst 2 meter djup och 3 meter bred. Förvara lådan i ett dunkelt, sval plats som t. ex. ett garage eller källare.
2.
Fyll mask låda med 8 till 10 inches av fuktig jord. Marken får inte vara så fuktig att det är lerigt, du kan drunkna Nightcrawlers med jord som är för blöt. Jorden bör vara fuktigt och squishy.
3.
Skaffa Nightcrawlers att höja och ras. Dessa kan köpas från djuraffärer eller erhållits från marken tidigt på våren. När marken är sval och fuktig (särskilt efter ett störtregn) tidigt på våren, gräva upp jorden för att hitta Nightcrawlers. .
4
Placera Nightcrawlers i rutan, de kommer att gräva i jorden omedelbart
5
Mata Nightcrawlers. . . Nightcrawlers äter nästan vad som helst, men det måste vara liten nog att passa i munnen. Matrester kommer att arbeta så länge de är tärnad och strimlad i små bitar. Ground havremjöl, majsmjöl eller kaffesump också kan ge mat till Nightcrawlers.
6.
Låt två till tre veckor för maskar att föröka sig. Nightcrawlers är hermafroditer, vilket innebär att varje mask finns både manliga och kvinnliga könsorgan. Så länge det finns minst två maskar, kommer de att föda på egen hand.

Tips och varningar


  • Drip mer vatten i jorden vid behov under livet av maskar för att hålla jorden fuktig.
  • Förvara inte mask rutan i solen, direkt solljus kommer att torka ut jorden och döda maskar.
  • Om du tänker Förvara dina maskar under lång tid, köpa en jord testare från en hårdvara eller trädgård specialitet butik. Worms trivs i jord med ett pH-värde, eller surhetsgrad, som är mellan 6 och 7. Låt inte för stor variation från detta ideal, annars maskar kommer att dö. Lägg till kalcium eller kalk som behövs för att reglera pH-värdet i marken.
    
    Copyright © 2011 give2all.org