välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

nuvarande användning av solenergi

Postad av : Charlotte Wannberg

Solenergi blir alltmer populärt eftersom det är hållbart, kräver minimalt underhåll och är kostnadseffektiv på lång sikt. Normalt är solenergi fångas in och omvandlas till el via solceller (BV) celler. Det finns också större solkraftverk som samlar värme från solen, som senare använts för att producera ånga för driva en generator

Vatten

I många delar av tredje världen solenergi utnyttjas för att pumpa vatten i avlägsna områden. Solenergi är också används för att driva off-grid avsaltningsanläggningar.

Industri

Solenergi har använts flitigt för att driva TV och radio sändarstationer (automatiserade stationer som sänder signaler). Eftersom det är förnybar, relativt överkomliga, mycket pålitlig och kräver litet underhåll, är det också används för att driva fyrar, bojar och ljus flygplan varning på byggnader och andra konstruktioner.

Heat

Solenergi kan användas för att värma bostäder hem, många använder solenergi för att värma upp sina vattenförsörjning och, framför allt i Florida, deras pooler också. En solcell kan installeras på taket för att samla in solenergi och används för att värma ett köldbärarvätska som används för att värma upp vattnet själv.

Transport

Det blir allt solenergi används för att driva kollektivtrafiken fordon som bussar, vagnar och lätta räls. Planer för soldrivna busskurer är på gång också.

Consumer Products

Små prylar som kräver lite energi, såsom miniräknare och klockor, ofta använda solenergi. Fritidsfordon och vissa båtutrustning kan också köra på solenergi.

    
    Copyright © 2011 give2all.org