välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du ändrar latitud från grader till decimaler?

Postad av : Jonathan Nyberg

Latitud och longitud mått baserade på imaginära linjer dragna runt jorden. Latitude värden ett nord /syd mätning och longitud värden anger en öst /väst mätning. Värdena är angivna i förhållande till utgångspunkter som är ekvatorn för latitud värden och det kungliga observatoriet i Greenwich, England, för longitud. Båda mätningarna kan ges i minuter /sekunder notation eller i decimalform. I båda notation form informationen är densamma, så att du kan till exempel ändra latitud från grader till decimaler och vice versa.
1
Skriv ner graden siffran i minuter /sekunder notation för latitud värde du vill konvertera och ställa. det åt sidan. Detta värde kommer inte att förändras. Till exempel är Roswell, NM, vid latitud 33 grader 17 minuter 59 sekunder, så upphävde 33.
2.
Konvertera sekunder siffran till minuter. För att göra det, dela sekunder med 60. I Roswell exempel motsvarar 59 sekunder dividerat med 60 0,98 minuter.
3.
Lägga till det beräknade sekunder till minuter värde till latituden minuter värde. För Roswell exempel är latitud minuter värdet 17 minuter, så lägger 0,98 minuter för att det ger oss 17,89 minuter.
4.
Konvertera minuter till decimalform. För att göra det, dela minuter med 60. I detta exempel motsvarar 17,98 minuter dividerat med 60 0,299.
5.
Hämta den grad siffra du avsätta tidigare och den konverterade minuter siffra. I detta exempel är graden siffran 33 och det konverterade minuter siffran 0,299. Därför är utrymmet för Roswell i decimaler 33. 299.

    
    Copyright © 2011 give2all.org