välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vad är funktionen av skelettet systemet?

Postad av : Magnus Ekblad

Skelettet är ansvarig för skydd av organ och stöd för rörlighet. Utan skelettet skulle människor inte kunna röra eller stödja kroppen för upprätt hållning. Skelettet är också ansvarig för skapandet av blodkroppar i benmärgen. Skelettet är anslutet till muskler med hjälp av senor och andra ben genom ligament. Dessa komponenter är alla nödvändiga för kroppens form och form

Support

skelettet är stödet för musklerna i kroppen. Tänk dig kroppen utan skelett, och du inser varför det är viktigt för rörelsemönstret. Skelettet är anslutet till musklerna, så när personen bestämmer sig för att flytta en kroppsdel som ett ben eller arm, musklerna kontraktet och flytta änden.

Skydd

skelettmuskulaturen skyddar kroppen från trubbiga kraft . Den viktigaste organ i kroppen --- såsom lungor, hjärta, hjärna och ryggmärg --- är omgiven av tuffa ben som inte är lätt brytas. Bröstkorgen skyddar hjärtat och lungorna från skada. Skalle omger hjärnan, skyddar det från trauma. Ryggraden går upp och ner den bakre sidan av en människa, det innehåller ryggmärgen och skyddar den från skada

Blood Cells

kärlsystem innehåller röda och vita blodkroppar som cirkulerar i hela kroppen. . Benmärg är utgångspunkten för alla blodkroppar. Märgen är en mjuk benvävnad som ligger inom den yttre, härdad yta skelettet. Lårbenet, som ligger i den övre delen av benet, är den största ben i kroppen, och det är som ansvarar för en majoritet av blodceller produceras.

Energi

De flesta har hört talas om röd benmärg , men det finns också gul benmärg. Gul benmärg innehåller få blodkroppar, men det är främst består av fett fettvävnad. Fettvävnad används vid lagring av fett till energi. Gula benmärgen innehåller fett lagring för energi. När blodsockret är lågt och celler behöver energi, fettdepåer används och distribueras till vävnader i form av triglycerider.

Minerals

skelettet är också ett förråd för vissa mineraler som behövs av kroppen. Mineraler som kalcium och fosfor lagras i benvävnad för framtida bruk. Kalcium är också nödvändigt för starka ben. Brist på kalcium och vitamin D är förknippade med barndomen sjukdom som kallas rakitis. Dålig ben kalcium och vitamin D är också förknippat med osteoporos sjukdom hos äldre.

    
    Copyright ©2011