välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av djur i arabiska öknen

Postad av : Ulf Friberg

Den arabiska öknen upptar större delen av Saudiarabien, norra Jemen, Oman, Förenade Arabemiraten, Qatar, Baharain, Kuwait, södra Irak och sydvästra Jordanien. Det är hemmet av en mängd djurarter från insekter, att spindlar och skorpioner, rovfåglar, ödlor och dödliga ormar. Det är också hemvist för många däggdjursarter, inklusive gnagare, hund och primater familjer

Insekter

den arabiska öknen innehåller en mängd insektsarter, varav två ingår dynga skalbagge och Anopheles mygga. Dyngbaggar är insekter som hjälper till att städa upp avföringen genom att ta fast avfall i underjordiska hålor och lägga sina ägg inuti så att larven kan festa på avfallet, vilket städning miljön mot fekal avfall. Den Anopheles mygga är underfamiljen av myggor som överför malaria. Den kvinnliga överför parasiten efter bita en smittad person. Parasiten går genom hela dess livscykel och inlåning sig i spottkörtlarna av myggor och sedan får överföras till en människa värd, börjar cykeln om igen.

Arachnider

den arabiska öknen har en rad spindeldjur, som är åtta ben varelser som inkluderar spindlar och skorpioner. En arachnid, kallad kamel spindel, mäter upp till 6 inches lång. De är nattaktiva rovdjur av insekter, skorpioner, ödlor och andra fåglar. Den arabiska öknen har också helt en befolkning på skorpioner, såsom den arabiska tjock-tailed skorpion. Den arabiska tjocka stjärt skorpion åtgärder mellan 4 och 5 inches lång. Den lever i sandiga ökenområden med några växttäcke, och kommer bara ut på natten. Dess två främre klor och svans har en karakteristisk förtjockning, som Karl-Alfreds underarmar.

Reptiler

den arabiska öknen har reptil invånare, t ex bildskärm ödla och arabiska Cobra. Monitorn ödla äter döda djur, ägg, fåglar, ormar, insekter, krabbor, skorpioner och små däggdjur. Lizard är en gul-brun färg med svarta band över sin kropp. Den arabiska Cobra växer till vara upp till 6 meter lång och kan vara svart, koppar eller tan med en gul mage. Det är den största giftorm i Mellanöstern.

Fåglar

den arabiska öknen har en befolkning på fåglar, varav två är sanden ripa och Lanner Falcon. Sanden ripa är en liten, duva-liknande fågel som sträcker sig från 9 1 /2 till 15 3 /4 inches lång. Sanden ripa äter en mängd olika frön, inbegripet havre och vete. Fågelns fjädrar är sandiga brun med varierande mönster av vita och svarta prickar, för att kamouflera den mot marken. Den Lanner Falcon är en stor fågel, som mäter upp till 1 1 /2 meter lång med en 3-fot spännvidd. Den Lanner falk lever på andra fåglar, fånga dem i luften.

Däggdjur

den arabiska öknen har däggdjursarter också, bland annat den arabiska Oryx och en gnagare kallas jerboa. Den arabiska Oryx är en typ av antilop med långa, spiral horn som växer rakt ut från huvudet, svängda något. Den Oryx är ett vitt djur med choklad-färgad ben och en bar under sina ögon och kinder. De mäter upp till 5 meter lång och väga uppemot 150 lbs. Springråttor är ett nattdjur, mus-liknande gnagare som humle likt kängurur i jakt på insekter, frön och rötter. De har en mycket lång svans, mätning 10 av sina totalt 16 inches.

    
    Copyright © 2011 give2all.org