välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad som finns i lava lampor?

Postad av : Magnus Ekblad

Lava lampor är tända rör fyllda med en substans med flöten och guppar genom en annan vätska. De har funnits sedan mitten av 1960-talet, och har varit fascinerande allmänheten sedan dess. Trots deras samarbete med hippie rörelsen, lava lampor är fortfarande populära i dag

Construction

Lampan bas i sig är av grundläggande konstruktion. Det hus i ljuset, och ger stabilitet till hela lampan. Mycket lite ljus utsänds från lampan, som glödlampan används som värmekälla. Glascylindern hus vätskor, och är ordentligt tillslutna gång på plats.

Så fungerar det

Den vätska i cylindern består av två primära ingredienser som har egenskaper som inte ger dem möjlighet att blanda ihop. Den första ingrediensen är gjord mestadels med vatten, oftast med några tillfogade isopropylalkohol. Den sekundära vätska är en vaxartad mineralolja förening. När vaxartad goo värms den ändras från en fast form till flytande form och stiger i vattnet. Eftersom vaxet inte kan blanda med vattnet, följer det till sig själv i stora globs. Som det kyls det blir mindre tät och sjunker till botten av flaskan, där processen med flytande upprepas. Det finns ingen mekanism som spottar vattnet, flytande och blandning av vaxartad substans är enkel gravitation.

Vetenskaplig förklaring

Olja och vatten kan inte blandas med varandra på grund av inrättandet av sina molekyler. Den väte molekyler i vatten obligation tätt med varandra och reagerar väl med positivt laddade molekyler. Olje-molekyler är opolära och gillar att hålla sig till andra molekyler olja, vilket resulterar i att vatten och olja inte kunna obligationen.

Make Your Own

De som är intresserade av att göra sin egen lavalampa bör besöka www. OozingGoo. com, där du kan lära dig att skapa din egen lavalampa "goo" och även lära dig att uppdatera din befintliga lavalampa genom att ändra färg. Webbplatsen har även en barn-lämplig experiment undervisning vetenskapen bakom lava lampor.

Överväganden

När man gör en egen lavalampa kanske låter som en intressant strävan, se till att ta lämpliga försiktighetsåtgärder. Följ instruktionerna exakt som ges, och aldrig försöka värma en lava lampa på en alternativ värmekälla. Underlåtenhet att följa säkerhetsföreskrifter kan leda till allvarliga personskador eller dödsfall.

    
    Copyright ©2011