välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

beskrivning av månens faser

Postad av : Camilla Näslund

Månens faser variera något som månen roterar runt jorden och utseendet på månen förändringar, men månen själv förblir densamma. Oavsett om du är en amatör Stargazer eller följa din dagliga horoskop i astrologi, känna till och erkänna månens faser kan vara mycket användbar

Historia

rotation av månen runt jorden gör att det verkar som om det dyker upp och försvinner vid olika tider i månaden. Detta orsakas av olika mängder av månens yta som reflekterar ljuset från solen. Det finns en uppsättning mönster av fyra stora månens faser. Tiden mellan två fulla månar är ungefär 29,5 dagar, en månvarv.

New Moon

tid i månaden då det verkar finnas något måne på himlen kallas en ny måne. Den sida av månen som är vänd mot jorden är inte upplyst av solen, vilket gör att månen ser ut som om det har försvunnit. Detta orsakas av solen och månen är på samma sida av jorden. Det finns tillfällen då jorden är att blockera ljuset från solen och kastar sin egen skugga över månen och orsakar en månförmörkelse.

Vaxning Moon

Vaxning betyder "att växa. " Under denna fas verkar månen att växa från en ny måne, eller ingen måne, mot en fullmåne. Ytan på månen blir mer och mer mot solen, vilket ger en illusion av att få "större".

Full Moon

När månen ligger direkt på motsatt sida av jorden från solen och verkar vara helt upplyst, det kallas en fullmåne. Vid denna punkt verkar månen helt rund, helt upplyst och större än vanligt.

Avtagande

När den högra sidan av månen tycks mörka och ljusa del tycks försvinna, är månen i dess avtagande fas . Avtagande betyder "att krympa. " När månen försvinner helt, har slutit det nya månfas och månen fas börjar upprepa sig.

Blue Moon

Ibland finns det två fulla månar som visas i samma kalendermånad. Den andra fullmånen kallas en blå måne därmed de säger, "en gång i en blå måne. "Eftersom årstiderna är bara tre månader lång, som delar in året i fyra delar, en blå måne också uppstår när en säsong är värd mer än tre hela månar. Det finns tillfällen när månen verkar i blått på grund av rök eller damm i luften. Dessa två händelser har något gemensamt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org