välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

användning av mikroskop

Postad av : Camilla Näslund

Mikroskop används för att förstora små föremål, så att detaljer kan ses som normalt osynliga för blotta ögat. Vanligen används i klassrummet, är mikroskop används också inom medicinen och brottsutredningar

Du behöver:.
Stor, klar plast skål
. Kartong blad.
Pink hantverk färg.
Medelstora pensel.
Penna.
Sax.
Limpistol.
Limstift.
Brown garn.
Tandad kniv.
Styrofoam boll.
Blue hantverk färg.
Svart hantverk färg.
Plastbehållare.
Blue garn.
Wellpapp.
Små svarta pärlor.
Regelbunden kartong.
Tandpetare.
Makaroner nudlar.
Äggnudlar.
1 medelstor, tydligt gummiboll.
1 liten, klar gummiboll.
Vit mat ombord.
Röd färg.
Liten pensel.
Red M M's.
Blue M M's.
Altoids.

Historia

När Antonie van Leeuwenhoek anses vara den "fader till den moderna mikroskop," det är intressant att notera att han inte uppfunnit det. Han förbättras tekniken införts nästan 80 år tidigare. Använda experiment publiceras i Robert Hooke's "Micrographia," van Leeuwenhoek tog mikroskop till en ny nivå när han analyserade sjövatten under mikroskop och observerade bakterier. Han anses även ha först analysera andra biologiska ämnen såsom blodkroppar, plack och spermier.

Under mitten av 19th century Leitz Bolaget stor förbättring av form och funktion tillverkade mikroskop. De exporterade mer än 50. 000 mikroskop i USA, en häpnadsväckande mängd på den tiden. I det 20th århundradet marknaden flödade snart med mikroskop tillverkare. Detta gjorde det möjligt för daglig kommersiell och personligt bruk

Betydelse

Det är svårt för dagens samhälle att föreställa sig en tid då folk trodde på spontan generation. Louis Pasteur vederlagt denna teori år 1857 delvis tack vare mikroskopet.

framsteget inom cellulär patologi är krediteras mikroskop, som celler kan undersökas avvikelser i form och funktion.

moderna medicinen var revolutionerade när Alexander Flemming använde mikroskop för att upptäcka antibiotika penicillin.

Typer

Visserligen finns det flera modeller och typer av mikroskop, är de viktigaste delas in i tre kategorier

ljusmikroskop. -Den mest enkla mikroskop används ofta i klassrum och på hem för rekreation

stereoskop -. . Möjliggör en kikare /två-utsikt över större exemplar

Scanning elektroniska mikroskop-Använder en koncentrerad stråle av elektroner för belysning tillåter granskning av föremål av en fin skala, kan förstora föremål upp till 2 miljoner gånger.

Transmission Elektronisk Mikroskop-använder teknik som liknar den skanning elektroniska mikroskop, prov omfattar huvudsakligen metaller, mineraler och biologiska produkter

använda i klassrummet

Klassrum använda mikroskop så att eleverna kan. se attribut föremål såsom celler och små organismer som bakterier. Eleverna kommer ofta ta hudprover eller kinden svabbar och se skillnaderna i cellerna. Dessa prover jämförs ofta och i kontrast till cellprover av en anläggning.

Använder i medicin

läkarmottagningar brukar använda mikroskop för att analysera prover för avvikelser. Mikroskop används för att utveckla nya läkemedel och behandlingar för sjukdomar.

Använder i brottsutredningar

Genom att analysera droger under ett mikroskop kan forskarna upptäcka formen av opium kristaller, och fastställa källan till illegala droger. Rättsmedicinska mikroskop används också för att analysera bullet tarmar, chips färg och andra fysiska bevis.

    
    Copyright © 2011 give2all.org