välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur växlar solen plats med månen?

Postad av : Camilla Näslund

När förklara hur och var solen och månen finns i jordens himmel, är det värt att komma ihåg att jorden och månen är i ständig rörelse. Månen kretsar kring jorden, medan jorden roterar och kretsar kring solen. Illusionen att solen och månen "platser switch" är tack vare dessa rörelser i förhållande till din position på jorden

The Moon

Jordens måne är den femte största månen i solsystemet. Det omloppsbanor (eller cirklar) jorden i en nästan cirkulär slinga, med ca 27 dagar att slutföra en bana, en så kallad månvarv. Du kan se månen på himlen när den passerar i sin omloppsbana runt jorden och ser det som ligger under horisonten när den blir synlig på andra ställen på jordklotet.

The Sun

Som månen kretsar kring jorden, det jordbanor samtidigt solen och snurrar på sin axel. Spinning av jorden leder till uppkomsten av en stigande och nedgående solen, vilket gör att jorden har dag och natt. I själva verket är solen stilla, det är jordens position i förhållande till solen som gör att solen för att röra

solen och månen från jorden

Solen och månen faktiskt inte "byta plats". och är ofta observeras samtidigt på himlen. Månen är märkt mer på natten, men eftersom det är bättre kontrast mot den mörka himlen. Dessutom, på grund av månens faser (halvmåne, full, etc. , Som orsakas av olika lägen av solen, jorden och månen) Månen kan vara mycket svårt att se i dag om den inte är full. Ibland finns det ingen måne syns på himlen alls, även om det har uppstått. Detta är känt som en "nymåne," och inträffar när jorden blockerar solens ljus från att nå månen.

Solen och månen Från rymden

Om sedd från rymden, solen och månen gör inte tycks byta plats. Från rymden kan jorden ses långsamt kretsande solen, som ligger i centrum av vårt solsystem. Samtidigt som jorden rör sig runt solen kan månen ses cirkla jorden. Jorden bär Månen i sin bana på sin färd runt solen. Under denna cykel kan månen observeras både mellan jorden och solen --- en nymåne --- och på andra sidan av jorden än solen --- fullmåne. Under nymåne faser, solen och månen visa sig på himlen samtidigt från vår utkiksplats på jorden. Under hela månens faser, tycks de "byta plats". Från rymden, men de kan båda ses hela tiden.

Roliga fakta

Det tar jorden 365 dagar, 6 timmar, 9 minuter och 9,54 sekunder för att gå runt solen, känd som en sideriska året. Detta är 6 timmar, 9 minuter och 9,54 sekund längre än en kalender gör bidrag för. För att korrigera för detta, ett skottår vart fjärde år följs, i år varar 366 dagar. I sin omloppsbana runt solen jorden färdas en total sträcka av 584 miljoner miles. För att täcka detta avstånd på 365 dagar, reser jorden på 66. 700 miles i timmen, eller 18,5 miles per sekund. Säg inte att du aldrig åka någonstans.

    
    Copyright © 2011 give2all.org