välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

permanent magnet teori

Postad av : Jan-Olof Stoor

Magneter har magnetfält som attraherar eller stöter bort järn, vissa legeringar såsom stål-eller andra magneter. Deras magnetism kan vara tillfällig eller permanent. Permanentmagneter, även kallade hårda magneter, visa alltid magnetiska egenskaper. Denna förmåga kallas ferromagnetism, och ämnena är kända som ferromagnets. Endast ett begränsat antal ämnen är antingen permanentmagneter eller kan bli dem

sammansättning

Permanentmagneter kan naturligt förekommande på jorden. Dessa inkluderar magnetit, som är gjorda av mineralet magnetit. De kan också skapas med hjälp av elektriska fält eller andra magneter.

Permanentmagneter oftast gjorda av ferrit eller Alnico. Ferriter eller keramiska typer är tillverkade av legeringar av järn oxider i kombination med nickel, kobolt eller strontium. Alnico är en legering av aluminium, nickel och kobolt.

sällsynta jordartsmetaller material används också för att skapa permanenta magneter. De bildas från lantanider, som utgör element från 57 till 71 i det periodiska systemet. Neodymium är en sällsynt earth magnet, och det är en legering gjorda av neodymium, järn och bor. Magneter bildas från sällsynta jordartsmetaller material är mer kraftfulla än andra permanenta magneter.

Magnetic Fields

Magnetism orsakas av elektrisk ström, som flyttas avgifter. Elektrisk ström reagerar också för magnetfält. Fälten är osynliga, men de kan visualiseras genom att placera järn fyllningar på toppen av en magnet som omfattas av ett pappersark.

Överväganden

Som alla magneter, permanentmagneter har stolpar, som är platser på dem som skapar fälten. De har minst en nordpolen och minst en sydpol. Stängerna är så därför när en stavmagnet hängs från en sträng, kommer dess nordpol så småningom Point North och dess andra änden söder.

När två magneter förs nära varandra, kommer de att ha en attraktiv kraft om sina stolpar är olika. Om deras poler är samma, kommer de att vara tillbaka. Således nord-syd eller syd-nord stolpar är attraktiva, medan nord-nord och syd-syd-poler är motbjudande.

Magnetiska fält är starkast nära polerna.

ferromagnetism

En dipol bildas när en positiv laddning och en negativ laddning av samma storleksordning är separerade från varandra genom ett visst avstånd . Bar magneter kallas magnetiska dipoler, eftersom de har en nord och en sydpol som är på motsatta sidor.

I ferromagnets, det magnetiska dipolerna form många regioner kallas magnetiska domäner. Varje domän beter sig som små magneter, och de har anpassats i önskad riktning. Icke-magnetiskt material har domäner som är slumpmässiga, och så de ut varandra.

Fördelar

Permanentmagneter har otaliga användningsområden. De finns i mikrofoner, högtalare, dörrlås, hållare papper och magneter kylskåp. De finns också i motorer, som används i maskiner som bilar, hushållsmaskiner och verktyg.

Bar, hästsko och disk magneter permanentmagneter.

    
    Copyright © 2011 give2all.org