välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

faser av månen & deras betydelser

Postad av : Valon Istrefi

Under varje månad, kan folk se olika delar av månen, från ingenting (även känd som den nya månen) till allt (fullmåne). Hur mycket av månen är synlig på en viss natt avgörs av dess omloppsbana i förhållande till jordens omloppsbana. Vissa människor tror att månens faser påverkar människors beteende

Månfaser

Månen går igenom åtta faser varje månad. Faktum är att ordet månad från samma rot som ordet månen, många forntida samhällen mäts den tid som förflutit av månens faser

Den första etappen av månen är den nya månen. . Under denna fas är månen inte syns alls på natthimlen.

Nästa är vaxning halvmånen. Under denna fas är rätt fjärdedel av månen syns.

Kv följs av en halv måne, även känd som det första kvartalet, där den högra halvan är synlig, och vaxning måne , där 3 /4 av månen är synlig.

Därefter kommer fullmånen.

Efter fullmåne, månen gradvis tonar fram en annan nymåne inträffar. Först kommer den avtagande puckelryggig, där 3 /4 av månen är synlig. Därefter kommer en halv måne, även känd som det tredje kvartalet, där den vänstra halvan av månen är synlig. Slutligen, under avtagande halvmåne fas, är den vänstra fjärdedel av månen syns.

Orsaker till Månfas ändringar

Trots att månen tycks platt när vi tittar på den från jorden, är det faktiskt sfäriskt precis som jorden är. Den roterar runt solen som jorden gör, men den kretsande vägen är olika

Dessutom är månen en satellit av solen. Vi kan bara se det när solljuset reflekteras på det.

Av den anledningen ser vi olika delar av månen beroende på var månen är i förhållande till både himlen och jorden. När solljuset lyser upp hela framsidan av månen, ser vi en fullmåne. När solljuset lyser upp hela baksidan av månen, kan vi inte se framsidan, detta är den nya månen fas.

Full Moon

En fullmåne inträffar ungefär vart 27 dagar. Under denna fas, lyser solen hela framsidan av månen, tillåter oss att se ytan på himlen.

del människor tror att hela månar påverkar människors beteende. När barn missköter sig eller människor har en upplaga på otur, är det vanligt att fråga om det är fullmåne. Många varulv berättelser också visa fullmånen, enligt folktraditionen, varulvar förvandlas från människa till djur under denna månfas

Witches tror att fullmånen lånar extra kraft till besvärjelser. . I hednisk tro, ger fullmånen ett utmärkt tillfälle att öva ritualer avsedda för helande eller välstånd.

New Moon

En nymåne inträffar när månen är placerad mellan solen och jorden. Under denna fas, lyser solen på baksidan av månen. Månens yta är därför inte syns från jorden

Samhällen som mäter tiden med en månkalender, som Israel, markera början på den nya månaden av förekomsten av den nya månen.

Witches tror att New Moon är en tid för ny början. I hednisk tro är detta rätt tid att initiera projekt eller göra förändringar som att flytta till ett nytt hus eller starta en ny karriär.

Tilltagande och avtagande Moons

Mellan den nya månen och fullmåne är månen sägs vara i en vaxning fas. Detta innebär att den främre sidan av månen går mot solen så att det blir mer upplyst. Mellan fullmåne och nymåne, är det tvärtom, framsidan av månen rör sig bort från solen så att det blir mindre upplyst.

Under vaxning fasen, häxor tror månen växer vid makten, vilket fortsätter att vara en tid för att utföra positiva ritualer. Hednisk tro anser att den avtagande månen är rätt tid att förvisa dåliga vanor, göra positiva förändringar i ditt liv och släppa negativa influenser.

    
    Copyright © 2011 give2all.org