välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan återställa en permanent magnet

Postad av : Valon Istrefi

En permanent magnet är en bit metall som håller på magnetiska egenskaper utan närvaro av en extern magnetfält. Beskriva dem som permanenta är inte helt korrekt, dock. Även om "permanent" magneter kan behålla sina magnetiska egenskaper, på egen hand, för lång tid, dessa magnetiska egenskaper kan bli föremål för försvagas eller neutraliseras under vissa villkor. Till exempel är en permanent magnet neutraliserad när det upphettas till en temperatur över Curie-punkten (se Resurser) för den specifika metall. För att återställa en permanent magnet måste du kyla metall (vid uppvärmning) och utsätta det för ett magnetfält

Du behöver:. .
Avmagnetiserade magnet
Spole av isolerad koppartråd.
Likström.


1.
Coil din koppartråd tätt runt metallstycke som du vill återställa som en permanent magnet. Denna ringlande process ger vad som kallas en magnetventil. En solenoid är en spiral av tråd som producerar ett magnetfält när en elektrisk ström leds genom den. Med varje separat spole du gör, ökar du styrkan av magnetfältet solenoiden kan generera. Lämna minst sex inches av tråd gratis på ändarna av spolar.
2.
Anslut ändarna av koppartråd till terminalerna på din strömförsörjning.
3.
Slå på strömmen och aktivera den. Detta skapar ett magnetfält
4
Vänta i tio sekunder. . . . Och sedan stänga av nuvarande
5
Testa om din fasta magnet har återställts. Placera en spik eller ett gem i närheten av metall för att se om det kommer att locka det. Om din permanent magnet inte har återställts kan det betyda att du behöver generera en starkare magnetfält. Gå tillbaka till steg ett, och spole mer tråd runt metallen.

Tips och varningar


  • En något svag permanent magnet kan produceras med hjälp av strök teknik. Stroke metallen du vill återställa som en permanent magnet med en annan permanent magnet. Tryck hårt på magneten skall återställas med en alternativ permanent magnet. Stroke permanentmagnetmotorn på magneten du återställer. Varje slag måste gå i samma riktning. Gör inte en fram och tillbaka rörelse med dina slag. När din permanent magnet kommer till slutet av metall du återställer, lyft upp permanentmagnet och sätt tillbaka den i andra änden av magneten som ska återställas och stroke den igen. Fortsätta att upprepa detta strök proceduren tills magneten du återställer har fått en ny magnetiserade.
    
    Copyright © 2011 give2all.org