välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är en vindmätare?

Postad av : Jan-Olof Stoor

Väderstationer har ett antal olika instrument som gör det möjligt att studera och förutsäga vädret. En av de mer enkla instrument du kan hitta det finns vindmätaren. Dessa instrument studie hastigheten på vinden och kan notera dess olika egenskaper. Detta är viktigt, särskilt för att upptäcka stormar, och det har visat sig vara en av de mer användbara väder instrument ute

Typer

Det finns två huvudtyper av anemometrar:. De som beräknar trycket från vinden och de som beräknar hastighet

Funktion

anemometrar först. "fånga" den vind som blåser förbi eller igenom dem, vare sig det är genom användning av koppar, blad väderkvarn eller flera högteknologiska digitala hjälpmedel. Kraften i vinden beräknas, som ger information om hastighet, tryck och hastighet.

Inventor

Mannen som uppfann vindmätaren är den italienske arkitekten Leon Batista Alberti. Han skapade den första plattan anemometern år 1450.

Betydelse

anemometrar används ofta för att förutsäga stormiga väder eller klar himmel, beroende på vindhastigheten som kan bära sade stormar in i området. De är också viktiga för användning på vindkraftsparker. Det beror på att de kan förutsäga hur mycket energi vindkraftverken kommer att producera baserat på framtida vindhastigheter.

Namn

Namnet på vindmätaren är hämtad från grekiska rötter. Framför allt är det grekiska ordet för vind Anemos, som är roten till ordet vindmätaren.

    
    Copyright © 2011 give2all.org