välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man odlar orange träd med pappershandduk metod

Postad av : Jan-Olof Stoor

Du kan enkelt växa orange träd med pappershandduk metoden. I omkring 10 till 14 dagar, kommer utsäde som odlats med denna metod utveckla en rot, stam och ett par små första bladen, eller hjärtblad.
Den enda utmanande delen kan vara att hitta apelsiner som frön i dem. Prova att köpa en påse av mycket små apelsiner, som ofta har två eller tre frön i varje del av frukten. Valencia apelsiner ger ibland ett par frön, även

Du behöver:. .
Orange frön
Tjockt pappershanddukar.
Plast sprayflaska med vatten.
Folding top plast plastpåse.
4-tums blomkrukor.
Krukväxtjord.


1.
Försiktigt bort fröna från apelsiner med fingrarna, se till att inte skada fröet beläggningar. Tvätta fröna under kallt rinnande vatten för att avlägsna naturlig rester. Blötlägg orange frön i ett glas vatten över natten.
2.
Vik en pappershandduk i hälften tre gånger. Ställ den på en plan arbetsyta.
3.
Spritz den hushållspapper med vatten från plasten sprayflaska att fukta det något. Öppna den övre luckan och sprida flera orange frön under den. Vik pappershandduk på plats under början av fröna. Försiktigt in handduken i en vikbar topp plastpåse. Stäng inte upp i säcken.
4.
Ställ förpackade orange frön i en varm plats, cirka 70 till 75 grader F, så att de kommer att gro. Upp på kylskåpet eller en fönsterkarm är bra val.
5.
Kontrollera orange frön ett par gånger dagligen för att se till att pappershandduk fortfarande fuktig men inte dyblöt. Spritz den hushållspapper med en lätt imma från plasten sprayflaska med vatten när handduken torkar ut.
6.
Försiktigt transplantationen var orange plantor i egna individuella 4-tums kruka fylld med vanlig krukväxtjord när roten, en stam och två blad visas.
7.
Fukta ytan av jorden med spray flaska och ställa krukorna i ett grunt fack vatten.

8.
Ställ facket nära ett fönster där barnet apelsinträd kommer att få massor av filtrerade solljus.

tips och varningar


  • Tjockt pappershanddukar fungerar bäst för detta projekt, eftersom de håller fukten längre än tunnare handdukar gör. Folding top Smörgåspåsar fungerar bättre än zip-lock påsar eftersom plasten är tunnare, som främjar bättre luftcirkulation och fukt lagring.
    
    Copyright © 2011 give2all.org